Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΛΗΜΝΟΣ: ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΠΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

- ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
- ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ
Οι κάτοικοι του Κάσπακα και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου του 2011 στον Κάσπακα, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους προς τον εκπρόσωπο του Δήμου Λήμνου γιατί η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ, όπως είπε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δέσποινα Σπυριδάκη, για έργα υποδομής που χρειάζεται το χωριό.

Όπως είπαν αρκετοί κάτοικοι, η σημερινή Δημοτική Αρχή εφαρμόζει την πολιτική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που όπως και η πολιτική του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, προσπαθούν να βρουν πόρους από τη φορολογία των δημοτών και δεν διεκδικούν κονδύλια από το κράτος.

Από τη Λαϊκή Συνέλευση εγκρίθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο, «θεωρούμε απαράδεκτες τις αυξήσεις στους φόρους και τα δημοτικά τέλη που επέβαλαν η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λήμνου, στην πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού, στους κατοίκους του Κάσπακα και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Δημοτική Αρχή και όσους Δημοτικούς Συμβούλους τις ψήφισαν, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, γιατί:
Το εισόδημα των οικογενειών μας έχει ήδη εξαντληθεί από τις μειώσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, από τους αλλεπάλληλους φόρους που μας έχουν επιβάλλει οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, από την ανεργία που καλπάζει, από τις πολιτικές που οδηγούν σε ξεκλήρισμα τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες και δεν έχουμε να πληρώσουμε κι άλλα.

Οι κάτοικοι του Κάσπακα και του Αγίου Ιωάννη δεν χρωστούν τίποτα στον Δήμο. Αντίθετα, ο Δήμος τους χρωστά χρήματα από έργα που υποτίθεται έγιναν στον Κάσπακα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στην πραγματικότητα δεν έγιναν ποτέ. Τα ανταποδοτικά τέλη που ήδη πληρώνουμε δεν επιστρέφουν σε υπηρεσίες προς το χωριό μας και προς τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη, αφού ούτε καθαριότητα έχουμε, ούτε τις απαιτούμενες επισκευές και επιχωματώσεις στους δρόμους, ούτε τον απαραίτητο φωτισμό σε πολλά σημεία του Κάσπακα και του Αγίου Ιωάννη. Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη, μια τουριστική περιοχή, συνεχώς υποβαθμίζεται, εξαιτίας των υποβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται από τον Δήμο.

Αν θέλει η Δημοτική Αρχή να βρει κονδύλια για να λειτουργήσει, να τα διεκδικήσει επιτέλους και στα σοβαρά από την κυβέρνηση και το Κράτος που χρωστά στους Δήμους δισεκατομμύρια ευρώ και όχι να ξεζουμίζει τους δημότες της».

Επίσης από τη Λαϊκή Συνέλευση ορίστηκε λαϊκή επιτροπή η οποία εξέδωσε Δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο,
1. «Η επιδρομή στα εισοδήματα και τις ιδιοκτησίες, όχι μόνο δεν πρόκειται να είναι κάτι περαστικό αλλά μόλις ξεκίνησε. Ακολουθούν πρωτόγνωρα χαράτσια και μέτρα.
2. Η δημοτική αρχή όχι μόνο αδυνατεί να υλοποιήσει προγραμματισμένα έργα και δεσμεύσεις της αλλά δεν μπορεί πλέον ούτε να προστατέψει τους δημότες από την πρωτοφανή επιδρομή.
Ο αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Μπουλώτης που ήταν παρών στη λαϊκή συνέλευση, έδειξε ότι ως άνθρωπος μπορεί να έχει την ίδια αγωνία με τους συντοπίτες του αλλά ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής δεν έδωσε καμιά απολύτως απάντηση στα ερωτήματα των κατοίκων. Δυστυχώς, ο δημότης της Λήμνου είναι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ σε αυτό τον ιδιότυπο οικονομικό πόλεμο και η μόνη του ελπίδα είναι η μαζικότητα των αντιδράσεών του».

Η λαϊκή επιτροπή, θα ασχοληθεί ειδικότερα με τα "χαράτσια", τόσο της κυβέρνησης (το γνωστό θέμα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ), όσο και της δημοτικής αρχής (δημοτικοί φόροι- ανταποδοτικά τέλη).

Οι δημότες, οι ομάδες πολιτών και οι σύλλογοι της Λήμνου, που προσπαθούν μεμονωμένα ή οργανωμένα να αντιμετωπίσουν τα "χαράτσια" στις ιδιοκτησίες τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με τη λαϊκή επιτροπή, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους άμεσα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Δέσποινα Σπυριδάκη: 6988725202, 22540 61116
Νίκος Ψαρρός: 22540 24365, 6955807209

πηγή: www.neo-empros.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: