Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

http://pek-mit.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Κάνουν το σκουπίδι εμπόρευμα!
Νέα χαράτσια από το Δήμο Λέσβου
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
την ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6.30 μ.μ.
ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ,
Αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου, επαναφέρει για συζήτηση την Δευτέρα 7/11 το ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη, με διεθνή διαγωνισμό, της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Το ζήτημα δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου, αφορά πρώτα και κύρια τους δημότες Δήμου Λέσβου και με αυτή την έννοια αφορά τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου, που και άμεσα σχετίζονται και γνωρίζουν από κοντά πιθανόν καλύτερα ό,τι η καθαριότητα είναι κοινωνικό έργο και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την παράδοση της στους εργολάβους.

Πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες πολύ καλά, ότι η καθαριότητα της Πόλης, των χωριών και των οικισμών, είναι μια κοινωνική υπηρεσία και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται από εργολάβους, που αποκλειστικό κίνητρο αυτών, είναι το κέρδος.

Ακόμα, ο όποιος εργολάβος αναλάβει την καθαριότητα της Πόλης και των χωριών, τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι εμείς οι δημότες, θα πολλαπλασιαστούν και για του λόγου του αληθές, από πληροφορίες, στο νέο Προϋπολογισμό του Δήμου η «ανεξάρτητη Δημοτική Αρχή» του κ. Δημήτρη Βουνάτσου, ετοιμάζεται να προσθέσει 10 εκ ευρώ επιπλέον, για τα ανταποδοτικά τέλη.

Σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα αποδεκατίζεται από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, περικοπές μισθών, κοινωνικών παροχών, φοροληστεία, χαράτσια και πάει λέγοντας.

Τα σημερινά δημοτικά τέλη ήδη είναι δυσβάστακτα για το λαό, (αφού π.χ. για ένα σπίτι 95 τ.μ. πληρώνουμε το δίμηνο 22 ευρώ) και έρχεται η δημοτική αρχή να μας φορτώσει και άλλα βάρη.

Μας λένε τώρα αυτοί οι Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και οι διάφοροι αναλυτές και προφεσόροι «της καφετέριας», ότι έτσι θα καθαρίσει η Πόλη και θα έχουμε συνέχεια στην καθαριότητα κ.λπ.

Το σίγουρο είναι, ότι ο εργολάβος που θα εγκατασταθεί στο Δήμο, προϊστάμενο θα έχει το κέρδος και από αυτό θα κατευθύνεται, η δε Δημοτική Αρχή θα είναι θεατής, αδύναμη μπροστά στις ορέξεις του εργολάβου να αντιδράσει, γιατί πλέον δεν θα έχει άλλη επιλογή, αφού τις οποίες υποδομές, αντί να τις εκσυγχρονίσει θα τις παραδώσει στον εργολάβο.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι κοινωνικές και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνουν αντικείμενο παραγωγής πλούτου από κανέναν.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πλειοψηφία του Δήμου Λέσβου, που ονειρεύεται και φιλοδοξεί να γίνει ένας καλός μεσίτης, για την μετατροπή των υπηρεσιών του Δήμου σε επιχειρήσεις, που θα αποφέρουν άφθονα κέρδη σε μεγάλες εταιρείες και η όποια Δημοτική Αρχή στο εξής θα υπηρετεί τις ορέξεις και τις απαιτήσεις των εργολάβων και θα επιβάλει δυσβάσταχτα χαράτσια στους δημότες.

Παράλληλα θα υποθηκεύσει όλα τα ανταποδοτικά τέλη στον εργολάβο και όχι μόνο.

Το σκουπίδι θα γίνει πηγή αφαίμαξης παραπέρα του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.

Απαίτηση κάθε δημότη και των Δημοτικών αρχών πρέπει είναι σύγχρονες και φθηνές κοινωνικές υπηρεσίες Καθαριότητας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Κοινωνικών δομών πρόνοιας, που θα είναι αποκλειστικά υπηρεσίες του Δήμου και θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η καθαριότητα είναι κοινωνική υπηρεσία και δεν είναι αντικείμενο εργολαβίας και πηγή εκμετάλλευσης από κανέναν.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
6.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: