Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ ΤΟΥ "ΜΑΓΚΑ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας και μέλους της Δημοτικής αρχής Λέσβου Κ. Θεολόγου, να χειροδικήσει εναντίον συναδέλφου χειριστή μηχανήματος, εργαζόμενου στην ΔΕ Πέτρας, επειδή αυτός αρνήθηκε να οδηγήσει ανασφάλιστο και χωρίς άδεια κυκλοφορίας φορτηγό αυτοκίνητο.

Και πολύ σωστά, ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Λέσβου είχε καλέσει όλους τους συναδέλφους οδηγούς, των οποίων τα οχήματα παραμένουν ανασφάλιστα, να μην τα οδηγούν μέχρι να ασφαλιστούν. Το να κυκλοφορούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους δρόμους, εγκυμονεί κινδύνους, τόσο για τους δημότες, αλλά και για τους συναδέλφους οδηγούς, οι οποίοι θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι και υπόλογοι σε περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο αυτοκίνητο ή μηχάνημα.

Ο Πρόεδρος της Πέτρας λοιπόν, αντί να αγωνιστεί για την λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωρίων μας και γενικά του νησιού, ανέδειξε με την πράξη του το πώς καταλαβαίνει, ότι πρέπει να αξιοποιεί την δύναμη που του έδωσαν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι σκέπτονται και εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές, νομίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι υποχείρια τους, ότι οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία τους θα τους δώσουν την απάντηση που τους χρειάζεται.

Δεν θα ανεχτούμε τέτοια φαινόμενα και τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Καλούμε άμεσα και δημόσια τον Δήμαρχο Λέσβου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέσβου, να καταδικάσει αυτή την ενέργεια και να πάρει τα ανάλογα μέτρα, ώστε τέτοιες πρακτικές, να μείνουν θλιβερά παραδείγματα για τις επόμενες γενιές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: