Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Απαιτείται κοινό μέτωπο για την απόκρουση της κατάργησης της Κυριακής αργίας

Ανακοίνωση για την κατάργηση της Κυριακής αργίας στα εμπορικά καταστήματα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Επισημαίνει ότι: «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου, γι’ αυτό πρέπει πιο αποφασιστικά να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων, μικρών καταστηματαρχών, για την απόκρουση αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης – μεγαλεμπόρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη στρατηγική της ΕΕ.
Η απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να ανησυχήσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους».
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
 
Η συγκυβέρνηση επιχειρεί, επιστρατεύοντας και δόλια μέσα, να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων, με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου και να επιταχύνει την καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων. Αποτελεί ξεδιάντροπο εμπαιγμό ο ισχυρισμός της, ότι η απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων θα είναι προς όφελος των μικρών καταστηματαρχών και πως θα επιτρέπεται μόνο στα καταστήματα έως 250 τ.μ. και ότι δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.
 
Ο τζίρος των μικρών καταστημάτων δεν πρόκειται να αυξηθεί λειτουργώντας και τις Κυριακές. Αντίθετα θα αυξηθούν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ δεν έχουν καμία δυνατότητα να λειτουργούν κάθε μέρα – όλη μέρα. Τα μικρά καταστήματα τα κλείνει η κυριαρχία των μονοπωλίων στο εμπόριο και τη διανομή, η φτώχεια των εργαζομένων που εξαπλώνεται, η βαριά φορολογία και τα χαράτσια. Οι μεγάλοι ωφελημένοι από την κατάργηση της Κυριακής αργίας θα είναι τα πολυκαταστήματα που θα ανοίξουν και θα λειτουργούν παρά και ενάντια στα όσα λέει η κυβέρνηση, πατώντας πάνω στην αρχή του λεγόμενου ελεύθερου ανταγωνισμού που η ΕΕ κατοχυρώνει και υπερασπίζεται. Άλλωστε οι μεγαλέμποροι είναι αυτοί που θέτουν και απαιτούν την κατάργηση της Κυριακής αργίας και με κάθε τρόπο την υπονομεύουν.
 
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου, γι’ αυτό πρέπει πιο αποφασιστικά να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων, μικρών καταστηματαρχών, για την απόκρουση αυτής της αντιδραστικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης – μεγαλεμπόρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη στρατηγική της ΕΕ.
 
Η απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να ανησυχήσει όλους τους εργαζόμενους, καθώς η εφαρμογή της στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: