Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΛΗΜΝΟΣ: Απεργία ενάντια στην ερήμωση του νησιού

Επί ποδός ήταν χτες οι κάτοικοι της Λήμνου, στα πλαίσια 24ωρης απεργίας, ενάντια στην πολιτική, που στο βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, θυσιάζει τις ανάγκες του νησιού, για απρόσκοπτη, φτηνή, σύγχρονη ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση, για νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για κοινωνικές υπηρεσίες, συνολικά για ανθρώπινη διαβίωση.

Νωρίς το πρωί, έγιναν συμβολικές παραστάσεις στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Λήμνου, η οποία καταργείται, στα Λύκεια της Μύρινας που «πάσχουν» από υποδομή και διδακτικό προσωπικό. Σε ό,τι αφορά τη ΔΟΥ Λήμνου, όπως ενημερώθηκαν οι νησιώτες, μέχρι τη Δευτέρα θα έχει φτάσει εκεί ο προϊστάμενος, προκειμένου να αρχίσει την καταγραφή των στοιχείων της ΔΟΥ και να προχωρήσει η διαδικασία της κατάργησης. Οι Λημνιοί διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν καμία καταγραφή.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έγινε στις 11 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ της Μύρινας. Εκεί κατέφτασαν με πορεία τα ταξικά συνδικάτα και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μετά από προσυγκέντρωση στην πλατεία του ΚΤΕΛ.
 
Στη διάρκεια της μαζικής απεργιακής συγκέντρωσης, ξεχώρισαν οι χαιρετισμοί του Βαγγέλη Αγά εκπροσώπου του παραρτήματος Λήμνου του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Κώστα Μαδητινού από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Από τους δύο ομιλητές έγινε σαφές ότι τα όσα τραβάνε οι κάτοικοι της Λήμνου δεν είναι ξεχωριστά από τα όσα βιώνουν συνολικά οι νησιώτες και ο λαός και έχει αιτία την πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου. Κάλεσαν σε αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση της πάλης τους εργαζόμενους του νησιού, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στο νοσοκομείο του νησιού, διεκδικώντας καμιά συγχώνευση, αλλά αυτοτελή λειτουργία του νοσοκομείου, με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: