Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η «φιλανθρωπία»... του ΙΚΕΑ ενώ την ίδια ώρα μειώνει μισθούς και απολύει...

Η «φιλανθρωπία»... του ΙΚΕΑ
Την ίδια ώρα που τσακίζει μισθούς και απολύει εργαζόμενους
 
Ανακοίνωση - καταγγελία με αφορμή το ...«φιλανθρωπικό» έργο της επιχείρησης ΙΚΕΑ την ίδια στιγμή που σφαγιάζει τους μισθούς και απολύει όσους εργαζόμενους αντιστέκονται στις ατομικές συμβάσεις, εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΜΚΟ "Κλίμακα" χθες (σσ. προχτές) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα έρευνας που αφορούν τη μελέτη της ποιοτικής διαφοροποίησης της έλλειψης στέγης στην Ελλάδα και τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς αστέγων και παρουσίαση της συνεργασίας του φορέα με την ΙΚΕΑ. Πολλά μπορούμε να γράψουμε για τη σαπίλα του συστήματος που από τη μια μπορεί να έχει αδιάθετες χιλιάδες κατοικίες και από την άλλη να υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το νοίκι, που ζουν σε σπίτια - τρώγλες χωρίς σύγχρονη αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία.
Η αφορμή όμως για να σχολιάσουμε το παραπάνω δελτίο είναι η συμμετοχή της ΙΚΕΑ με ρόλο φιλανθρωπίας την ίδια στιγμή που τσακίζει μισθούς και εργατικά δικαιώματα, απολύει κάθε φωνή που αντιστέκεται. Η ΙΚΕΑ δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους με οικογένειες που μπήκαν μπροστά στον αγώνα για να μην κοπεί ο ήδη πενιχρός μισθός που έπαιρναν και την ίδια στιγμή δείχνει δήθεν ανθρωπιστικό χαρακτήρα συμμετέχοντας σε κοινωνικές δράσεις προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να εξαγοράσει συνειδήσεις, να φτιάξει κοινωνικό προφίλ.
Κανένας εργαζόμενος να μην παραμυθιάζεται από τις δήθεν φιλανθρωπίες των επιχειρηματιών. Σε κάθε Ομιλο αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται τα μέτρα πτώχευσης του λαού, με απολύσεις, με περικοπές μισθών, με αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, με τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων. Αν ήθελαν να δείξουν τάχα κοινωνική ευαισθησία δε θα προχωρούσαν τα μέτρα που όμως αυτό θα σήμαινε άρνηση του ρόλου τους. Τα κέρδη τους πατάνε πάνω στην εκμετάλλευση και στον ιδρώτα του λαού. Τα κέρδη τους είναι αδιαπραγμάτευτα και δε θα διστάζουν προκειμένου να προστατεύσουν την κερδοφορία τους, να κάνουν δήθεν κοινωνικές δράσεις για να σκεπάζουν τις βρωμιές τους.
 
ΥΓ: Αλήθεια, η εκτεταμένη παρουσίαση του "φιλανθρωπικού έργου" της ΙΚΕΑ από την "εφημερίδα των συντακτών" καλύπτεται από το σχολιάκι των 2 λέξεων περί της έκπληξης που τους προκαλεί το γεγονός ότι η ΙΚΕΑ την ίδια ώρα κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών;».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: