Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τι καημός κι αυτός με το σώσιμο του …ΚΚΕ !!!

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από τον "Γερανό" (geranista.wordpress.com) σχετικά με την αγωνία τόσων "καλών παιδιών" να σώσουν το Κ.Κ.Ε. από τον "κατήφορο"...


Όπου σταθείς, κι όπου βρεθείς νιώθεις μια βαριά ατμόσφαιρα για το μέλλον του ΚΚΕ. Νοιάζονται όλοι για το “καλό του κόμματος” και προσπαθούν να το …σώσουν από τα “άθλια” μέλη του, που πάνε να το διαλύσουν.
Και εκείνα, τα “άθλια” μέλη, δεν πιάνουν τη “χείρα βοηθείας” που τους απλώνουν όλοι αυτοί οι “φίλοι”. Από εγωισμό; Από βλακεία; Από ασχετοσύνη; Δεν ξέρω από τι πάντως αποφεύγουν να πάρουν τη “βοήθεια”, όπως έκαναν και τις άλλες φορές που επέμεναν να κρατούν το κόμμα έξω από την “κοινωνία”, μακριά από τέτοιους τους “φίλους”.

Έτσι και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης ο συμπαθής εκπρόσωπος της παράταξης του Μ-Λ ΚΚΕ (Αριστερή Πρωτοβουλία) Γιώργος Σόφης, μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα (δεν ήμουν πολύ κοντά για να δω μήπως του ‘φυγε και κανα δάκρυ) γιατί για μια ακόμα φορά, δυστυχώς όπως είπε, με την τοποθέτηση της Λαικής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ απομονώνεται από την “κοινωνία”, βάζοντας διαχωριστικές γραμμές. Τον ίδιο καημό συχνά πυκνά εκφράζει κι ο δήμαρχος, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και λυπάται κι αυτός για συμπεριφορά των κομμουνιστών συμβούλων και όχι μόνο, που οδηγούν το κόμμα σε λάθος δρόμους (γι αυτό την έκανε κι αυτός πριν από πολλά χρόνια από το κόμμα με ελαφρά πηδηματάκια, μόλις “λίγδωσε τ αντεράκι του” όπως λένε στα χωριά μας), την ίδια αγωνία εκφράζουν και οι δεκάδες “κοινωνικοί χώροι” που ξεφυτρώνουν κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Μόνο ο …Μωραίτης δεν έχει βγει “να μας βάλει χέρι” για φραξιονισμό και αντικομμουνιστική συμπεριφορά (αλήθεια, μιας και το ‘φερε η κουβέντα, που είναι ο …επόμενος δήμαρχος; Ούτε στα δημοτικά συμβούλια δεν πατάει πια για δημόσιες σχέσεις, τόση σιγουριά πια για την εκλογή του!!!)

Βέβαια θα πρέπει να δούμε με καλύτερο μάτι αυτές τις επιθέσεις “φιλίας” ειδικά όταν έρχονται από ανθρώπους που έχουν πλούσια πείρα στη …διάλυση κομμάτων και στη συρρίκνωσή τους (δείτε πχ την …”τεράστια” δύναμη που απέκτησαν με την δική τους συμβολή, οι δικοί τους πολιτικοί χώροι μετά τις εκλογές), γιατί ως γνωστόν η καμήλα βλέπει τη δική της καμπούρα και το λέει στις άλλες!!!

Προσωπικά με έχει προβληματίσει αυτό το φαινόμενο και τριγυρίζει συνεχώς στο μυαλό μου. Λέω, ” …ρε λες να έχουν δίκιο και να θέλουν το καλό του κόμματος και εμείς οι “άχρηστοι”, μέλη και φίλοι, να μην το καταλαβαίνουμε;”.

Από την άλλη πάλι μου έρχονται στο μυαλό τι λέγανε πριν το 15ο - 16ο - 17ο - 18ο συνέδριο, πριν απ΄ όλα τα συνέδρια του ΚΚΕ. Τι λέγανε πριν τα φεστιβάλ της ΚΝΕ και μπερδεύομαι. Και τότε τον ίδιο καημό εξέφραζαν, τις ίδιες “αγωνίες”, αμέσως μετά το τέλος τους όμως, σταματούσαν αυτού του είδους την επίθεση “φιλίας” και ξεκινούσαν την ..άλλη επίθεση με τους “δράκους και τα φίδια”, με τα …”στρατόπεδα συγκέντρωσης του Στάλιν”, τα …”εκατομμύρια νεκρούς του σοβιετικού καθεστώτος” και τις άλλες “έγκυρες πληροφορίες” που έχουν από το intymedia, την iskra, την CIA, τον Σολζενίτσιν, τον Γκαίμπελς, και τα άλλα …παιδιά.

Τι φταίει όμως και έχουν τόση αγωνία; Τι βλέπουν αυτοί και δεν το βλέπουμε εμείς που είμαστε κοντά ή μέσα στο κόμμα; Τι τους ενοχλείς; Λες να τα έχουμε παρεξηγήσει αυτά τα “καλά παιδιά”;

Μήπως αυτή η “κοινωνία” που λένε, μας χωράει μέσα όλους; Λες το σύνθημα του ΣΚΑΙ “όλοι μαζί μπορούμε” να έχει βάση; Λες εκείνη η περίφημη “κοινωνία των πολιτών” να πατάει σε γερά θεμέλια; Λες το διαχωριστικό που βάζουμε για την ύπαρξη των τάξεων να είναι λάθος; Λες να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ αστού και εργάτη; Λες, αφεντικά κι εργάτες να έχουμε τα ίδια συμφέροντα και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι; Λες να υπάρχει τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμό; Λες να μην φταίει το σύστημα, αλλά τα πρόσωπα; Λες να σταματήσουμε να είμαστε αντίθετoι με την ΕΕ του κεφαλαίου; Λες να μπούμε σε μια “αριστερή κυβέρνηση” μαζί με τους ΑΝΕΛ, για να …σώσουμε τη χώρα όπως σώθηκαν στην Ιταλία, Αργεντινή, Γαλλία, Ν. Αφρική και γιατί όχι στην …Κύπρο; Λες να μην υπάρχουν οι δύο Ελλάδες, της εκμετάλλευσης και της εργασίας που λέμε εμείς οι κομμουνιστές; Λες να τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ κάνει κανονικά τα συνέδριά του και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν ούτε συνέδρια, ούτε φεστιβάλ νεολαίας; Λες να τους ενοχλεί το ξεμπρόστιασμα που τους κάνει το ΚΚΕ για τις κωλοτούμπες και τα “τσατσιλίκια” που κάνουν στο μεγάλο κεφάλαιο; Μπας και δεν μπορούν να σταθούν στις δυό βάρκες που πατάνε, γιατί το ΚΚΕ τους κουνάει τα νερά;

Σιγά - σιγά όμως με κάτι τέτοια ερωτήματα οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι το πιο πιθανό είναι να τους ενοχλεί η ύπαρξη του ΚΚΕ, που τους χαλάει γενικώς τη σούπα. Βλέπεις τα έχουν καταφέρει να διαλύσουν όλα σχεδόν τα ΚΚ στην δική τους Ευρωπαική Ένωση (αυτή των λαών ντε, αυτή με τα χρυσά κουτάλια!!) και αυτό το “άτιμο” το ΚΚΕ αντέχει ακόμα και απ ότι φαινεται θα αντέχει για πολλά χρόνια ακόμα, σε πείσμα των “φίλων” του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: