Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου: Νέα 24ωρη απεργία στο σούπερ μάρκετ «EXTRA» στο Λαύριο

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο Σάββατο οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «EXTRA» στο Λαύριο, με αιτήματα την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών τους και τη διακοπή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου (ergatikokentrolavriou.blogspot.gr):
 
«Οι εργαζόμενοι - απεργοί του σούπερ μάρκετ «ΕΧΤΡΑ», σε σημερινή τους συνέλευση, αποφάσισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών τους με βάση την κλαδική Σύμβαση και το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η συνέχιση του αγώνα έχει και το χαρακτήρα του "σπασίματος" της τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία με την ποινικοποίηση του αγώνα. Ο υπερήφανος αγώνας 60 ημερών στα «ΕΧΤΡΑ» έχει εξοπλίσει τους απεργούς με μια μεγάλη εμπειρία που, όπως λένε, πρέπει να γίνει κτήμα όλων των εργαζομένων. Μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας του αγώνα θα γίνει αύριο Σάββατο, 7.00 μ.μ. στη συγκέντρωση - συναυλία που διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις αυτόν τον αγώνα.
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, σε συνεδρίασή του, σήμερα Παρασκευή 26 Ιούλη, αποφάσισε να στηρίξει τον αγώνα των απεργών του «ΕΧΤΡΑ» με την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για αύριο Σάββατο 27 Ιούλη και καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους της Λαυρεωτικής να συμμετέχουν στη συγκέντρωση - συναυλία αύριο το απόγευμα, έξω από το κατάστημα των «ΕΧΤΡΑ». Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που δεν προσφέρει κάλυψη στον απεργιακό αγώνα, όπως έχει την υποχρέωση. Οι εργαζόμενοι στα «ΕΧΤΡΑ» πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους και να αλλάξουν τους συσχετισμούς το γρηγορότερο δυνατόν, γιατί οι εξελίξεις στον κλάδο είναι ραγδαίες και πρέπει να υπάρχει οργάνωση του ταξικού αγώνα».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: