Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΑΜΟΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σάμος: Συνεπής δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλευρό του λαού (ΦΩΤΟ)
 
Πλούσιος, ουσιαστικός και δραστικός είναι ο δίχρονος απολογισμός των Περιφερειακών και Δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου και στο Δήμο Σάμου.
 
Σε μια ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου χθες, Δευτέρα, ο Στρατής Κόρακας και ο Δημήτρης Μαυρατζώτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και το Δήμο αντίστοιχα, ανέλυσαν με λεπτομέρεια τη συνεπή δράση της παράταξης και παρουσίασαν τις παρεμβάσεις τους για μεγάλα και μικρά προβλήματα του λαού των νησιών.
 
Από τα θέματα της ΑΟΖ και των κινδύνων για την περιοχή από τη δράση του ιμπεριαλισμού, το μόνιμο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και την ασυδοσία των εφοπλιστών, τα σοβαρά προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία και την απόπειρα συγχώνευσης Νοσοκομείων και Πανεπιστημιακών Σχολών, αλλά και τα προβλήματα, των μεταναστών, της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, της μεταφοράς των μαθητών, της Κυριακάτικης αργίας, των υδατοκαλλιεργειών, την κτηνοτροφία, την αμπελοκαλλιέργεια και πολλά άλλα, τέθηκαν σε συζήτηση με πρωτοβουλία των συμβούλων του ΚΚΕ.
 
Τονίστηκε η σημασία της οργανωμένης λαϊκής παρέμβασης και του ταξικού κινήματος και η συνεχής επικοινωνία της Λ.Σ. με τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.
 
 
Μίλησαν ακόμη οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ρούλα Στεφανάκη και Σταμάτης Φιλιππής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τίμος Χατζηλαγός και Δημήτρης Τριτσινιώτης.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τη Σάμο και διάλογος με τους παρευρισκόμενους.
 
Την επόμενη μέρα, ο Στρατής Κόρακας περιόδευσε στην Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) όπου μίλησε στους εργαζόμενους και είχε σύντομη συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθυντή της Οργάνωσης.
Με αφορμή την αυριανή (10-7) κρίσιμη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων που καλούνται να απαντήσουν στην παρέμβαση-πρόκληση της Κομισιόν για κατάργηση της αποκλειστικότητας συγκέντρωσης και οινοποίησης που έχει με ειδικό νόμο η ΕΟΣΣ, ο Στρατής Κόρακας εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ παρά τις σοβαρές ενστάσεις που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της και την πολιτική των Διοικητικών Συμβουλίων που ακολουθούν πιστά την Ευρωενωσιακή και κυβερνητική πολιτική.
 
Αυτό που «προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σωτηρία της ΕΟΣΣ και του Σαμιώτικου κρασιού από τα αρπακτικά που καραδοκούν» τονίζει εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: