Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά:

« Λείπουν δάσκαλοι από τα σχολεία του Κάσπακα και του Θάνους, με αποτέλεσμα αυτά να λειτουργούν ως διθέσια, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών. Η Διεύθυνση επικαλείται την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου για τον αριθμό των μαθητών, τη στιγμή που αυτός δεν εφαρμόζεται σε άλλες περιοχές της χώρας και καλώς δεν εφαρμόζεται, γιατί τα παιδιά δεν είναι αριθμοί, αλλά προσωπικότητες που ζουν σε συγκεκριμένες συνθήκες. Παράλληλα, αγνοούν το αίτημα των γονιών και των τοπικών κοινωνιών των συγκεκριμένων χωριών για διορισμό και τρίτου δασκάλου στα σχολεία αυτά.


Στα δημοτικά σχολεία της Μύρινας αλλά και της Ατσικής υπάρχουν τάξεις με πάνω από 20 μαθητές, μεταξύ των οποίων υπάρχουν παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΔΥ μαθησιακές δυσκολίες και αρνούνται το χωρισμό τους, για να μη διορίσουν επιπλέον δασκάλους.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, έχει μείνει μία νηπιαγωγός για 26 παιδιά στο πρωινό τμήμα.
Από τα πρωινά τμήματα των σχολείων λείπουν ειδικότητες όπως αυτές των Αγγλικών, των Γερμανικών και της Μουσικής.
Από τα Ολοήμερα τμήματα των σχολείων λείπουν επίσης ειδικότητες Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών.
Το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου δεν έχει στελεχωθεί με δάσκαλο Ειδικής Αγωγής. Επίσης, δεν προβλέπεται δάσκαλος Ειδικής Αγωγής για τα Δημοτικά Σχολεία της Ατσικής και του Θάνους, που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά με διαγνωσμένες από το ΚΕΔΔΥ μαθησιακές δυσκολίες.
Οι δάσκαλοι Παράλληλης Στήριξης και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας και το ΚΕΔΔΥ Λήμνου ακόμη δεν έχουν διοριστεί».

Ο Σύλλογός καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να διεκδικήσουν άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων των σχολείων σε εκπαιδευτικούς.
Γιατί το μέλλον των παιδιών δεν είναι το «νέο» σχολείο των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η Δημόσια και Δωρεάν για όλα τα παιδιά του λαού Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: