Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων η Νίκη Τσιριγώτη και η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Το ψήφισμα της συνέλευσης αγροτών και κτηνοτρόφων Λέσβου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 17ης/9/2014, έθεσαν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση της 22ης/9/2014. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που έχει ως εξής: 
  

 «Σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νησιού μας συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Σαπφούς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, για να διεκδικήσουμε μέτρα που θα προστατέψουν και θα δώσουν ώθηση στην παραγωγή και το εισόδημά μας. Μέτρα που θα δώσουν λύση και ανακούφιση στα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς που πλήττεται τις τελευταίες δεκαετίες από την βάρβαρη ανταγροτική πολιτική της Ε. Ε. και των εκάστοτε κυβερνήσεων οδηγώντας χιλιάδες από εμάς εκτός γης και παραγωγής.
      Σήμερα παίρνουμε απόφαση, οργανωμένα και με συνέχεια στους αγώνες να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
      Να δωθούν κανονικά οι αποζημιώσεις στους αγρότες μας, σύμφωνα με την έκταση των βοσκοτόπων που δηλώνονταν μέχρι τώρα.
      Την άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων για όλα τα νεκρά ζώα, για όλα τα ζώα που θανατώνονται από την κτηνιατρική υπηρεσία, αλλά και για το σύνολο της χαμένης παραγωγής που θα προέλθει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.
      Να υποδειχθεί από την περιφέρεια σημείο ταφής για τα νεκρά ζώα που επλήγησαν από την νόσο, ώστε να μην επωμίζονται οι κτηνοτρόφοι το κόστος της αποτέφρωσης  από ιδιωτικά αποτεφρωτήρια.
      Την άμεση στελέχωση της κτηνιατρικής υπηρεσίας με κτηνιάτρους και βοηθητικό προσωπικό έτσι ώστε να ελεχθούν όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες  (είτε εκτρέφουν πρόβατα , είτε βοοειδή).
      Να ψεκαστούν με ευθύνη του Δήμου και της Περιφέρειας ποτάμια, έλλη και λιμνάχοντα νερά.
      Να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα σε όλους τους κτηνοτρόφους , ώστε να  ψεκάσουν κοπάδια και στάνες.
     Να επιδοτηθούν οι ζοωτροφές για όσο διάστημα υπάρχει καραντίνα.
      Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και επιδότηση 100% του κόστους μετεγκατάστασής τους, δωρεάν υποδομές ηλεκτροδότησης.
      ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου, στο 100% των ζημιών από φυσικούς κινδύνους και νόσους.
      Κανένας πλειστηριασμός μικραμεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής εκμετάλευσης και διαγραφή των χρεών.  
      Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγκυημένων τιμών και επιδοτήσεων για όλα γεωργικά και ζωοκομικά προιόντα.
      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και κάθε άλλου χαρατσιού που αφορά τη κατοικία της λαικής οικογένειας και την αγροτική στέγη, ηλεκτροδοτούμενη ή μη.
      Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών και θεώρηση βιβλιαρίων χωρίς όρους και προυποθέσεις με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
      Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες    

                                                                               Μυτιλήνη 17/09/2014».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου, θα είναι στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού που, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, πλήττονται βάναυσα και ξεκληρίζονται από τις ακολουθούμενες εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις πολιτικές της ΕΕ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποτέλεσμα των οποίων είναι και το φλέγον ζήτημα της ταχύτατης και χωρίς σταματημό εξάπλωσης του καταρροϊκού πυρετού, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας πρόληψης και αντιμετώπισης με τη λήψη μέτρων κατά της συγκεκριμένης ασθένειας.
Καλεί τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού, παίρνοντας άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξή τους, παλεύοντας στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

 πηγή: lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: