Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Λαμόγια - Φασίστες - Πανούσης...

"Αριστερο-αγωνιστής" Πανούσης: "Δεν πρέπει να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο πανηγύρι. Αφού υπάρχει το bonus των 50 εδρών, πρέπει να αποσυρθείς ως κόμμα και να μην συμμετέχεις".

Ερώτηση Aristera sti Mitilini (με βάση την λογική του ¨καλλιτέχνη¨): Γίνεται ο επιχειρηματίας Τζίμης Πανούσης, που όπως δηλώνει είναι κατά του καπιταλισμού, να βάζει εισιτήριο για τις "πολιτιστικές" παραστάσεις που δίνει; - οι οποίες με την ευκαιρία αποτελούν επανάληψη από τις ατάκες που είχε το '80". 
Αφού παραδέχεται ότι ο καπιταλισμός δεν είναι δίκαιο σύστημα, γιατί βγάζει κέρδος από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Αν έχει τσίπα, όπως απαιτεί από άλλους να έχουν, να αποσυρθεί και να πάει να.... μονάσει....

Ποιούς άραγε εξυπηρετεί ο "να φύγουν τα κόμματα";


Αλλά τι να περιμένεις από επιχειρηματίες που στηρίζουν την άνοδό τους και τη μπάζα τους σε βάρος άλλων; Bλ. "σάτυρα" για Νταλάρα. Και να μη ξεχάσω να αναφέρω και τον έταιρο διαμορφωτή της κοινής γνώμης που στηρίχθηκε στην Ντενίση...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πανουσης μιλησε για την καταντια του ΚΚΕ. Δεν μπορεις να οικειοποιεισαι λαικους αγωνες, την ωρα που η σταση σου απεναντι στο συστημα ειναι τετοια. το 89 συνεργαστηκες με τον φασιστικο πυρηνα της ΝΔ. Επιλογη σου να εισαι προβατο και λασπολογος. Αλλα μια αυτοκριτικη δεν βλαπτει.

Aristeri Poria είπε...

Βέβαια ο επιχειρηματίας Πανούσης πονάει για την "κατάντια" του κόμματος και απαιτεί πάνω απ΄όλα να γίνεται "αυτοκριτική". Παραθέτει ένα σωρό "επιχειρήματα" τα οποία βέβαια συμπτωματικά είναι αυτά που λέγαν στην "πλατεία", αυτά που χωρίς λογική συνέχεια πιπιλάνε τα φασισταριά και αυτά που -ως γραμμή - δίνουν τα ΜΜΕ. Ας τα δεχτούμε... αλλά ο Πανούσης τι ακριβώς έχει κάνει; Αναμένι τον Μεσσία;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Άκου «δεν μπορεί το ΚΚΕ να οικειοποιείται τους λαϊκούς αγώνες»! Εντάξει αλλά ποιος μπορεί; Ο Πανούσης; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι αναρχοαυτόνομοι; Οι αντιεξουσιαστές; Αυτοί έκαναν τους αγώνες και δεν το ξέρουμε; Για πείτε μου για τους αγώνες του λαού στα τελευταία 90 χρόνια για να γελάσουμε.

Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να οικειοποιηθεί τους αγώνες του λαού. Ούτε το ΚΚΕ τους οικειοποιείται αφού τους αναφέρει πάντα σαν αγώνες του λαού και όχι του ΚΚΕ. Ως αγώνες του ΚΚΕ αναφέρει τους δικούς του αγώνες για την οργάνωση των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού, αναφέρει τις δικές του θυσίες και τους ηρωισμούς των στελεχών του που έπεσαν για το λαό.
Αν κάποιος νομίζει ότι θα σβήσουν τα δικά μας βασανιστήρια, εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες κλπ, λέγοντας πως δεν ήταν αγώνες του λαού και αναφέροντας το ΄89 για να καθαρίσει (!!!) είναι απλώς για γέλια.

Δεν υπάρχουν στη χώρα τα τελευταία 90 χρόνια περισσότεροι εκτελεσμένοι, βασανισμένοι, εξορισμένοι, διωγμένοι, αντιστασιακοί, αντάρτες, αγωνιστές συνδικαλιστές, κτυπημένοι κλπ, από τα μέλη, στελέχη και οπαδούς του ΚΚΕ. Όποιος είναι μάγκας ας πει ότι αυτοί οι κομμουνιστές δεν ήταν ταυτόχρονα και λαϊκοί αγωνιστές. Και όποιος έχει κάτι άλλο από λαϊκούς αγώνες που έγραψαν την ιστορία του λαού και μέσα ήταν το ΚΚΕ, ας μας πει να ξέρουμε ποιοι είναι.