Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΣΥ: Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στους κτηνοτρόφους

Την καταδίκη της εκφράζει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ στη στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που κατέφυγε στην καταστολή και τον αυταρχισμό, στέλνοντας τα ΜΑΤ κατά της συγκέντρωσης των κτηνοτρόφων στην Αθήνα.
 
Καλεί τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την πρακτική της κρατικής καταστολής, των αγροτοδικείων που απλώνονται ξανά σε όλη τη χώρα, τις καταδίκες πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού, αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. 

«Η απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων θα είναι αποστομωτική το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό την πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη που θα ανταμώσουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, αναφέρει: 

«Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταδικάζει την επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ στους κτηνοτρόφους στη συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα.
Την ίδια στιγμή τα κοπάδια τους αφανίζονται από τον καταρροϊκό πυρετό χωρίς η συγκυβέρνηση να έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας και φυσικά να μην αποζημιώνει τους κτηνοτρόφους για τη ζημιά που έχουν υποστεί.
Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ δίνει συντριπτικό πλήγμα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Η συγκυβέρνηση και όλοι ασπάζονται τον δήθεν μονόδρομο της ΕΕ, στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ξεκληρίσματος.
Το σχέδιο δράσης 2013 αποχαρακτηρίζει τους βοσκότοπους και θα μειώσει το ποσό ενίσχυσης των κτηνοτρόφων ενώ θα μπορούσαν να δοθούν οι ενισχύσεις στο ζωικό κεφάλαιο.
Το κόστος παραγωγής αυξάνει συνεχώς ενώ οι τιμές στο γάλα και το κρέας έχουν πάρει την κατηφόρα.
Οι εξισωτικές δεν έχουν δοθεί σε όλους ή έχουν δοθεί κουτσουρεμένες.
Η απάντηση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τα ΜΑΤ, η κρατική καταστολή, ο εντεινόμενος αυταρχισμός. Νομίζουν ότι έτσι θα κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις.
Δεν θα μας λυγίσουν, δεν θα μας τρομοκρατήσουν! Η οξύτητα των προβλημάτων, οι πολιτικές της ΕΕ και της συγκυβέρνησης είναι οι αιτίες που μας βγάζουν στους δρόμους του αγώνα για να παλέψουμε για την επιβίωσή μας. Η απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων θα είναι αποστομωτική το επόμενο διάστημα με πρώτο σταθμό την πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη που θα ανταμώσουμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.
Καλούμε τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την πρακτική της κρατικής καταστολής, των αγροτοδικείων που απλώνονται ξανά σε όλη την χώρα, τις καταδίκες πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού, αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: