Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου για την αδειοδότηση λειτουργίας των ελαιοτριβείων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10/11/2014,

για την  αδειοδότηση λειτουργίας των ελαιοτριβείων. 

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

  1. Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου που δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία την πρότασή μας για την παράταση των αδειών λειτουργίας να περιλάβουν τα ελαιοτριβεία όλων των νησιών μας.

Με προσωπική παρέμβαση της Περιφερειάρχη δεν το έβαλαν σε ψηφοφορία με το πρόσχημα ότι το θέμα ήταν  αίτημα που είχε βάλει ο σύλλογος των ελαιοτριβείων της Λέσβου και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, ενώ το πρόβλημα υφίσταται και στα άλλα νησιά.. 

Δεν δέχτηκαν ούτε το ελάχιστο, να συμπεριληφθούν δηλαδή τα ελαιοτριβεία της Ικαρίας, που αντιμετωπίζουν το ίδιο έντονο πρόβλημα, με τη Λέσβο. Απορίας άξια είναι και η στάση των περιφερειακών συμβούλων της Σάμου (των παρατάξεων της Κας Καλογήρου,  και  του Κου Γιακαλή) που ήταν της άποψης να μην πάρει κανένα ελαιοτριβείο άδεια!!! 


Όσο δε για τον έπαρχο Ικαρίας ναι μεν στην ομιλία του ζήτησε να εντάξουν και την Ικαρία στην απόφαση, αλλά κατά την ψηφοφορία συντάχτηκε με την άποψη της παράταξής του και δεν στήριξε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να μπει σε ψηφοφορία η πρόταση να αφορά η απόφαση  όλα τα νησιά της Περιφέρειας.


Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι τη συνολική μας τοποθέτηση με τις προτάσεις που καταθέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την στείλαμε με προηγούμενη ανακοίνωση, την οποία επισυνάπτουμε.


2. Με  τον ίδιο τρόπο αρνήθηκαν να βάλουν για συζήτηση και λήψη απόφασης το αίτημα που είχαμε καταθέσει για την μεταφορά των σπουδαστών του ΙΕΚ. Ενώ είπαν ότι θα μπει στο τέλος, δεν το έκαναν και διέλυσαν τη συνεδρίαση άρον-άρον.

       
11/11/2014
lasvaigaiou.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: