Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Δύο offshore του Καρατζαφέρη και οι εξαγγελίες του για την νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος των επιχειρηματιών

«Το «ξεψάχνισμα» δύο υπεράκτιων εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, έχουν αρχίσει οι δικαστικές αρχές για τη γνωστή υπόθεση που σχετίζεται με τα «αμαρτωλά» ελικόπτερα Super Puma.
Οι δικαστικές αρχές έχουν στείλει αίτημα στην Βουλή για να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει σε δηλώσεις του πόθεν έσχες δύο υπεράκτιες εταιρείες. Σε μία απ΄ αυτές έχουν εντοπιστεί εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Τσάτσο που αντιπροσώπευε μαζί  με τον Σταύρο Κομνόπουλο τη γαλλογερμανική εταιρία Eurocopter.

Η απάντηση στο ερώτημα αναγραφής ή όχι των δύο εταιριών στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναμένεται για να αποσαφηνιστεί και αν υπάρχει εμπλοκή του Γιώργου Καρατζαφέρη σε πληρωμές που έγιναν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της απόκτησης των εν λόγω ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η σύμβαση 37Γ/00 για τα ελικόπτερα Super Puma, τύπου AS-332, της εταιρίας Europter , υπεγράφη στις  21 Δεκεμβρίου 2000 από τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούσε στην αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων έναντι του ποσού των 61.741.925 ευρώ. Η σύμβαση προέβλεπε και την αγορά ακόμα δύο ελικοπτέρων, όπως και έγινε το 2002, όταν υπουργός ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Λίγα χρόνια μετά, οι έρευνες πέφτουν πάνω σε έναν λαβύρινθο πληρωμών, ο οποίος οδηγεί και στο όνομα του Γ. Καρατζαφέρη.

Η έρευνα ακολουθεί τη διαδρομή των δύο εμβασμάτων που δέχθηκε το Νοέμβριο του 2007 η εταιρία Catalina International, συνιδιοκτησίας του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον γιο του Ιωάννη σε ποσοστό 50% έκαστος, η οποία ιδρύθηκε το 1992 στον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής. Η δεύτερη υπεράκτια εταιρία που ανήκει στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, η Homeric TCI, ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα τα νησιά Τερκς και Κάικος».

πηγή: www.koutipandoras.gr/article/126713/ereyna-fotia-gia-karatzaferi-sto-mikroskopio-dyo-offshore-gia-ypopto-emvasma-16-ekat 

Σχόλιο:

Δεν μένουμε στο αν ισχύει ή όχι η εμπλοκή στην υπόθεση "Μίζες", γιατί για το θέμα ύπαρξης και ιδιοκτησίας offshore δεν νομίζουμε ότι το διαψεύδει ούτε η πρόσφατη δήλωσή του (http://www.laos.gr/homepage/96-press-room/852-real-news).
Απλώς παραθέτουμε μια από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ που είχε κάνει ως εκκολαπτόμενος, τότε, κυβερνητικός εταίρος σχετικά με το μαύρο χρήμα και τις offshore:

«Ζητήστε να σας πουν πόσα χρήματα έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό. Θα τρομάξετε. Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Ελβετία. Κάποια απ' αυτά τα χρήματα μπορούν να έλθουν πίσω, κύριε πρωθυπουργέ. Νομιμοποιήστε τα. Πώς; Πείτε: νομιμοποιώ όλα αυτά τα χρήματα, δεν με ενδιαφέρει πώς τα έβγαλες έξω, αρκεί να πάρεις ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» (12/2/09).
«Καταργήστε για πέντε χρόνια το "πόθεν έσχες", καταργήστε για πέντε χρόνια ό,τι τεκμήριο υπάρχει. Αυτός που έχει χρήματα στο σεντούκι θα πάει να τα κάνει σπίτι και αν έχει πολλά, θα τα κάνει βίλα. Θα δουλέψει ο εκσκαφέας, ο οικοδόμος, θα δουλέψει ο μπογιατζής, θα δουλέψει ο σιδεράς, θα δουλέψει αυτός ο οποίος πουλάει κουζίνες, ψυγεία ή κουρτίνες, όλοι. Θα γυρίσει η αγορά. Βγάλτε τα μαύρα χρήματα από τα σεντούκια» (12/2/09).

πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=38370

Σημειώστε ότι το επαναλαμβάνει διαρκώς: 
«Νομιμοποίηση όλων των μαύρων χρημάτων τώρα, αφήστε τους να τα βγάλουν έξω, να τα καταθέσουν στις τράπεζες, χωρίς φορολόγηση, αρκεί με το 25% των χρημάτων αυτών να αγοραστούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Έτσι θα εξασφαλίσετε 100 δις περίπου ομολόγων και θα φέρετε το χρέος στο βιώσιμο επίπεδο του 150% του ΑΕΠ.» (από τοποθέτηση του στη Βουλή Δ.Τ. 8/6/2011)

Α, και κάτι τελευταίο...
Είναι το ίδιο πρόσωπο μου μαζί με τον αλήστου μνήμης Πάγκαλο είχε σηκώσει τη σημαία του "σκανδάλου Γερμανός - ΚΚΕ"...

Μήπως για να σκεπάσει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: