Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Να βγάλετε συμπεράσματα από την πολιτική του δικομματισμού υπέρ του κεφαλαίου. Δεν χρειάζονται έγκριση για τα 28 δισ που δίνουν στις τράπεζες για την κρίση αλλά για τα 500 εκατομμύρια ευρώ που η κυβέρνηση έταξε για τους αγρότες θα ζητήσει έγκριση από την ΕΕ ως αποζημιώσεις".

Ένα μικρό απόσπασμα από τις ομιλίες - συζητήσεις που οργανώνει η ΚΟ Λέσβου στην ύπαιθρο με σκοπό την ανάπτυξη των θέσεων του ΚΚΕ για την Αγροτική Οικονομία και την προοπτική διεξόδου της αγροτιάς.

Αν και στο επίκεντρο βρέθηκε η ελαιοπαραγωγή ανοίχτηκαν κι άλλοι τομείς της αγροτικής οικονομίας όπως η κτηνοτροφία και η αλιεία που διαθέτει το νησί μας σε μεγάλη κλίμακα και οι οποίοι έχουν την ίδια φθίνουσα πορεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις θέσεις του Κόμματος για τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό έτσι όπως το ΚΚΕ τον αναδεικνύει μέσα από ένα πλέγμα προτάσεων που να παίζει ρόλο σε όλο το κύκλωμα από την παραγωγή ως την κατανάλωση με ελέγχους πάνω στους μεγαλεμπόρους.

Η αποδοχή των προτάσεων του Κόμματος από την πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων αγροτών, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας!

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: