Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΣ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ"

"Δεμένος με χειροπέδες οδηγήθηκε χτες στην Ασφάλεια φοιτητής του Παντείου και μέλος της ΚΝΕ, επειδή αρνήθηκε αυθαίρετο σωματικό έλεγχο από αστυνομικούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως κατήγγειλε ο φοιτητής, στις οκτώ το βράδυ, στην οδό Κωλέττη, αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από δέκα ένστολους αστυνομικούς και άλλους δύο με πολιτικά, σταμάτησαν τον ίδιο και ένα φίλο του, ζητώντας τις ταυτότητές τους. Και οι δυο επέδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες, αλλά τους ζητήθηκε επιπλέον να γίνει έρευνα στα τσαντάκια που κρατούσαν.
Το μέλος της ΚΝΕ αρνήθηκε και ζήτησε να μάθει αν θεωρείται ύποπτος για κάτι. Οι αστυνομικοί του απάντησαν αρνητικά και στις συνεχείς αρνήσεις του να δεχτεί παραπέρα έλεγχο, ορισμένοι από αυτούς έγιναν επιθετικοί, απειλώντας τον με το αδίκημα της απείθειας.


Στον τόπο έσπευσε περιπολικό και ένας αστυνομικός «φόρεσε» χειροπέδες στο μέλος της ΚΝΕ και τον οδήγησε στην Ασφάλεια που στεγάζεται στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Στην αρχή οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του ανακοινώσουν το όνομα του προϊσταμένου τους, ενώ του απαγόρευσαν και τη χρήση τηλεφώνου για να ειδοποιήσει δικηγόρο. Παρά τις διαμαρτυρίες του, τον υπέβαλλαν σε σωματικό έλεγχο και μετά από λίγη ώρα τον άφησαν ελεύθερο.
Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος προσωπικών αντικειμένων είναι ανακριτική πράξη. Στην ουσία πρόκειται για σωματική έρευνα και πρέπει να διεξάγεται με ένταλμα εισαγγελέα, ή ο ελεγχόμενος να είναι ύποπτος για διάπραξη αξιόποινης πράξης ή να τελείται αυτόφωρο αδίκημα. Στην περίπτωση του μέλους της ΚΝΕ το μόνο που συνέτρεχε ήταν το «αδίκημα» της αστυνομικής αυθαιρεσίας για να εμπεδωθεί κλίμα τρομοκράτησης και καταστολής, σε συνέχεια της ανάλογης δραστηριότητας που ανέπτυξε και η προηγούμενη κυβέρνηση".

Στα χνάρια του Μαρκογιαννάκη και ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη (;) ...

Και επειδή, κάτι μας λέει ότι τα "κρούσματα" θα αυξάνονται ρίξτε μια ματιά στο φυλλάδιο της Δημοκρατικής Συσπείρωσης http://www.dimsi.gr/images/stories/mathedikaiomata.pdf.

Διαβάστε το και αχρείαστο να ΄ναι...

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: