Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΩΝ

Για να διανοηθεί κάποιος να συνδέσει το ΚΚΕ με ένα τρομοκρατικό χτύπημα θα πρέπει, όπως λέει ο Περισσός, να είναι τουλάχιστον προβοκάτορας. Υπάρχουν όμως τρεις ακόμη εκδοχές: να είναι... ανεπιστρεπτί ανιστόρητος, εντελώς ηλίθιος ή, απλώς, να έχει μεγάλα αποθέματα χιούμορ.
Δυστυχώς ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κ. Αϊβαλιώτης, ο οποίος, με ύφος αποτυχημένου μαθητή του Γκαίμπελς, έκανε την παρακάτω δήλωση, ουδέποτε μας έπεισε για το χιούμορ του:

«Η φερόμενη ως προκήρυξη της ΟΠΛΑ, που ανέλαβε την ευθύνη, συνειρμικά παραπέμπει στις πρώτες δηλώσεις της κ. Παπαρήγα περί “προβοκάτσιας” και συναφών παραγώγων. Τα Αστυνομικά Τμήματα για 65 χρόνια αποτελούν στόχο όλων εκείνων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αρνούνται τη Δημοκρατία».


Η δήλωση του Αϊβαλιώτη δεν είναι παράξενη. Πέρυσι, όταν μιντιακά συστήματα και κυβέρνηση της Ν.Δ. διαπίστωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους παρενοχλούσε πολιτικά περισσότερο κι από το ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρηδες στελέχη του ΛΑΟΣ χρέωναν εμμέσως πλην σαφώς την τρομοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Φέτος, που το ΚΚΕ φαίνεται να σέρνει τον χορό της αντιπολίτευσης χαλώντας την «ειδυλλιακή» εικόνα της πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ και τους ασυγκράτητους λιβανωτούς των ίδιων ακριβώς μιντιάδων, πάλι στελέχη του ΛΑΟΣ μπαίνουν μπροστά για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.


Η πολιτική με όρους υπονόμου είναι σε γενικές γραμμές συνηθισμένη για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, που έχει ήδη βαρύ παρελθόν.
Αυτό ωστόσο που προκαλεί πολλές συζητήσεις είναι το ίδιο το κείμενο της προκήρυξης, το οποίο έστειλε η οργάνωση Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση κατά του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής και δημοσιεύτηκε στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία», η οποία το χαρακτήρισε ευθέως «περίεργη προκήρυξη».


 από "Το Ποντίκι" (www.topontiki.gr)



..

Δεν υπάρχουν σχόλια: