Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΜΝΗΜΕΣ ...

Η 24χρονη Ξένια Σίμονοβα με την καταπληκτική τέχνη της να διαμορφώνει παραστάσεις με άμμο ζωντάνεψε τραγικές και συνάμα ηρωικές σελίδες από τη ναζιστική επίθεση στην ΕΣΣΔ και την Αντιφασιστική Νίκη, κάνοντας 13 εκατομμύρια τηλεθεατές να κλαίνε από συγκίνηση στα 8 περίπου λεπτά που κράτησε η προσπάθειά της στο σόου «Ουκρανία, έχεις ταλέντο».

Εννοείται πως κέρδισε το πρώτο βραβείο των 80.000 ευρώ, αλλά το σημαντικότερο απέδειξε πως είναι ισχυρές οι μνήμες του Αντιφασιστικού Αγώνα στο λαό της Ουκρανίας, η οποία έχασε περίπου το 25% του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής επέλασης και κατοχής.
Ταυτόχρονα έριξε κι ένα «χαστούκι» στο σημερινό Πρόεδρο Β. Γιούστσενκο και στις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν στην Ουκρανία, αλλά και στο εξωτερικό, κατακεραυνώνοντας με την άμμο της την προσπάθεια αμαύρωσης της Σοβιετικής Ένωσης και της ηγεσίας των μπολσεβίκων και χτυπώντας την παράλληλη επιδίωξη της δικαίωσης των Ουκρανών που συνεργάστηκαν με τους χιτλερικούς στο όνομα της «απελευθέρωσης» της χώρας από τον κομμουνισμό.


Η καταπληκτική τέχνη της νέας κοπέλας έχει και μια άλλη διάσταση. Η κοπέλα θέλησε να πάει στην τηλεόραση για να βοηθήσει ένα παιδάκι που είχε ανάγκη από μια σοβαρή επέμβαση. Αυτά στη σημερινή καπιταλιστική Ουκρανία... (deakampel.blogspot.com)

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: