Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου στη συνεδρίασή του στις 7 Απρίλη αποφάσισε να συμμετέχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενο έτσι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Τα βάρβαρα μέτρα αλλά και οι αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα δε χωράνε καμία επανάπαυση. Κάθε άλλο παρά αδιάφορη πρέπει να είναι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα για τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη δραστική μείωση σε μισθούς, το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, τον «Καλλικράτη» , το φορολογικό. Απέναντι στο πόλεμο που έχουν εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο πλουτοκρατίας, Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο.

Καμιά αμφιβολία δεν πρέπει να υπάρχει για τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ από τη στιγμή που κάνουν ότι μπορούν για να περάσει όσο το δυνατόν πιο αναίμαχτα αυτή η πολιτική. Είναι ανάγκη όσο ποτέ η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση που θα βάζει εμπόδιο στη λαίλαπα των μέτρων αλλά πολύ περισσότερο είναι ανάγκη να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.Καλούμε την εργατική τάξη του νησιού μας να μην πάει για δουλειά στις 21 και 22 του Απρίλη μόνο με κλιμάκωση του αγώνα θα αντιστοιχήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε.

Διεκδικούμε :

• Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

• Άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα.

• Απαγόρευση των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και προστασία των ανέργων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 & 22 ΑΠΡΙΛΗ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΗ 10.30΄ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου (http://ekz.gr)


....

Δεν υπάρχουν σχόλια: