Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΣΥ ΕΙΠΑΣ....

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ!
Στον πόλεμό τους, απαντάμε με πόλεμο!

ΠΑΣΟΚ
- "Τα μέτρα «δεν τα επέβαλε η ΕΕ. Εκπληρώνουμε στο ακέραιο όσα πρέπει από τη δική μας πλευρά."
Γ. Παπανδρέου
4/3/2010

- «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου»,
- Τα μέτρα «θα σηματοδοτήσουν μια ανατροπή σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα». «Τελειώνει για τη χώρα μας μια ολόκληρη εποχή. Και πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την εποχή διά παντός»!
- Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους δημόσιους υπαλλήλους να «τα βγάλουν πέρα με λιγότερα», «διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί να πληρωθεί όχι μόνο ο 14ος μισθός, αλλά ο 5ος και ο 6ος και οι συντάξεις».
- «Θα χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα»
Γ. Παπανδρέου
2/3/2010


ΝΔ
- «Εγώ έβαλα πλάτες», «αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζονται επώδυνα μέτρα. Δεν είμαστε λαϊκιστές», «εδώ δε διακυβεύονται απλώς, κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού. Διακυβεύεται πλέον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
Α. Σαμαράς
23/3/2010

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
(Το “άγχος” και οι ψευδαισθήσεις)
- «Σήμερα δεν παίζεται το μέλλον της Ελλάδας αλλά το μέλλον του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης»!
Α. Τσίπρας
1/3/2010

- «Μακάρι αυτή η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής -θα τα στηρίξουμε-, μακάρι να πάρει μέτρα δραστικά για τον περιορισμό της συστημικής διαφθοράς, μακάρι να πάρει μέτρα, έτσι ώστε να περιοριστεί ο πληθωρισμός κερδών».
Δ. Παπαδημούλης
3/3/2010

ΛΑΟΣ
- «είναι ορισμένοι Ελληνες που δεν είναι ικανοί να ζήσουν μόνοι τους, γι’ αυτό και καταφεύγουν στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα», «το επιχειρείν δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία».
- Να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, γιατί: «Η ελεύθερη διαβούλευση θα δώσει κίνητρα στον εργαζόμενο να γίνει καλύτερος - Η πωλήτρια μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της καλύτερα και πιο εύκολα - Η παραγωγικότητα εξαρτάται από τα λεφτά, το μαστίγιο και το φιλότιμο. Το φιλότιμο πάει, μας τελείωσε».
- « Για να έρθει ένας επιχειρηματίας να επενδύσει, χρειάζεται να έρθει σε εργασιακό και φορολογικό παράδεισο. Είναι μονόδρομος. Θα έρθει μέρα που κάποιοι θα παρακαλάνε να δουλέψουν 20 ώρες και δε θα υπάρχουνε δουλειές. Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε, ξεχάσαμε να δουλεύουμε».
Γ. Καρατζαφέρης
22/3/2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
(Τους μάρανε η αποσπασματικότητα)

- Η κυβέρνηση «ανακοίνωσε άλλο ένα κύμα αποσπασματικών μέτρων που στοχεύει μόνο στις τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες, χωρίς να συνδέεται με μια συνολική εξυγίανση του δημοσίου αλλά και με τη μεταρρύθμιση και αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας».

ΓΣΕΕ
- «Η παρουσία του Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων συναδέλφου J. Monks στη συγκέντρωσή μας υποδηλώνει με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα αντιδρά δυναμικά σ’ αυτά τα σχέδια».
Γ. Παναγόπουλος
24/3/2010

- Μόλις πριν ο Monk είχε πει στην ομιλία του: «Ζητούμε τη βοήθεια της ΕΕ για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και των αξιών του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου»!
J. Monk
24/3/2010

ΚΚΕ
«Ούτε ώρα χαμένη. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σαν μια γροθιά να δώσουμε ενιαία απάντηση σε κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Πόλεμος στον πόλεμό τους. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία, αντεπίθεση, διεκδίκηση όλων των αναγκών μας, ανατροπή της βαρβαρότητας.»
..............................................

ΥΓ: Δημοσιογράφος: «Έχω δύο ερωτήσεις: Πού κάνει βόλτα ο κ. πρωθυπουργός και είδε τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να του δώσουν το μισθό τους;»
Απάντηση Πεταλωτή: «Τη δεύτερη ερώτηση» (!!!)…


ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ (http://fotisaggoules.blogspot.com)
.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: