Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Στις 12:30 χθες το μεσημέρι εργαζόμενοι από το ΠΑΜΕ και την Πρωτοβουλία Σωματείων έφθασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Μυτιλήνης για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους των «Αιολικών Νέων», μετά από κάλεσμα που είχε απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου.

Λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι, ξεκίνησε η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι. Από την πλευρά των εργαζομένων, μάρτυρες ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας, και η πρόεδρος του Σωματείου, Θάλεια Βουγδή. Από την πλευρά του εκδότη των «Αιολικών Νέων» δεν είχε ορισθεί μάρτυρας. Το αίτημα των εργαζομένων ήταν να τους καταβληθούν αποζημιώσεις απόλυσης ύψους 100.000 ευρώ.

Περί τις 3:30 μετά το μεσημέρι βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με αυτή, προσημειώνεται το ακίνητο ιδιοκτησίας του κ. Κονδυλούδη στην περιοχή Ακρωτήρι Μυτιλήνης, η αξία του οποίου υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Πρόκειται για μία μονοκατοικία στην οποία κατοικεί σήμερα ο κ. Κονδυλούδης.Θα ακολουθήσει η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι, για να λάβουν τις αποζημιώσεις απόλυσης.

εφημ. "Εμπρός", 23/4/2010

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: