Κυριακή 9 Μαΐου 2010

… Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Από αναγνώστη του blog μας λάβαμε το παρακάτω κείμενο:

Με το κείμενο αυτό θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου που πιθανόν να τις έχουν κάνει και άλλοι συνάνθρωποι πριν απο εμένα. Δεν είναι πρωτοπόρες και σίγουρα θα υπάρχουν και στα μυαλά άλλων, αλλά δεν έχουν εξωτερικευθεί ακόμα. Ελπίζω να τα γράψω όσο απλά τα σκέφτομαι.

Ξεκινάω με εκείνες τις φοβερές δηλώσεις του κυρίου Γεωργίου Παπανδρέου περί των εκατομυρίων ευρώ που υπήρχαν και δεν τα βλέπουμε. Και σωστά δεν τα βλέπαμε γιατί εκεί που βρισκόνταν δεν έφτανε το μάτι μας. Δεν εννοώ ακριβώς το ΔΝΤ αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Εννοώ ότι ήξερε ότι θα φτάναμε σε αυτή την λύση, νωρίτερα από όλους εμάς, γιατί απλά για να βρεθεί αρχηγός κόμματος και σήμερα πρωθυπουργός έτσι από το μήδεν κάπου έπρεπε να «προσκυνήσει». Αλλά δεν είναι και χαζός να πάει στην εξουσία με αυτούς που έχει τριγύρω του, εννοώ το "παλιό" ΠΑΣΟΚ που είναι έμειροι όλοι τους στη κουτάλα πόσο μάλλον με τους καινούργιους που είναι περισσότερο επιρρεπείς στα "λάθη" και στη ρεμούλα. Και το λέω αυτό, γιατί πραγματικά στην χώρα μας υπάρχουν λεφτά, μπορεί να αξιοποιηθούν τομείς που επίτηδες παραμένουν «ανενεργοί», ο κόσμος και ιδιαίτερα οι νέοι έχουν όραμα και φιλοδοξίες αλλά κάπου στη στροφή, κάπου τα χάνουμε όλα αυτά, γιατί έτσι μας μάθανε στη κλεψιά, στη ρεμούλα, και στο χειρότερο που είναι το : ΩΧ ΑΔΕΡΦΕ ΕΓΩ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Νομίζετε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήξερε που πάει; Ότι ο κύριος Καραμανλής δεν ήξερε που φτάνει; Όχι βέβαια και πολύ καλά ήξερε τι κάνει και πολύ καλά και σωστά το είχε προετοιμάσει. Αλλά δεν ήθελε να αναλάβει όλο το πολιτικό κόστος αυτού του εγχειρήματος και επίσης είχε ένα μεγαλό πρόβλημα ο ίδιος.
Δεν είναι τελείως αμερικανόφιλος, βλέπε τις συμφωνίες με τα όπλα και τους αγωγούς που έχουν τα χιλια μύρια προβλήματα. Επομένως, τα συμφέροντα δεν τον ήθελαν να βγάλει αυτός το φίδι από την τρύπα, ακόμα περισσότερο αν ληφθεί υπόψη ότι η ΝΔ δεν ελέγχει τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα και κατά συνέπεια δεν θα υπήρχε και η ανάλογη «εργατική» στήριξη και ανοχή.


Νομίζετε ότι η ιστορία με την Μονή Βατοπεδίου δεν ήταν καλά στημένη και τους πήραν χαμπάρι; Όχι βέβαια, ήταν τέλεια δουλειά και μια πρακτική που έχει ξαναγίνει σίγουρα και παλαιότερα αλλά στο βουβό σίγουρα. Όταν αποκαλύφθηκε ήξεραν τα πάντα, πως λειτούργησαν, πως τα πήραν, πως τα έδωσαν. Το μοναστήρι ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαχείο δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα στην Ελλάδα και η Ελλαδική Εκκλησία δεν λέει τίποτα. Εμένα προσωπικά, μου φάνηκε περίεγος ο "πλούτος" των πληροφοριών τόσο γρήγορα και μην σκεφτείτε οτι το κυνηγούσαν καιρό γιατί είναι τόσα πολλά τα λεφτά που θα υπήρχαν όλες η δεικλείδες ασφαλείας να το αντιμετωπίσουν. Επομένως κάποιος έδωσε "πακέτο" τις πληροφορίες.

Και έτσι πάει η κυβέρνησει Καραμανλή και έρχεται το άλλο τζάκι, ο Παπανδρέου
Έρχεται ο Γιωργάκης ενημερωμένος για όλα, για τα πάντα, τα λέει αλλά μισά και αόριστα ξέροντας ότι έτσι θα μπορεί να ισχυριστεί «εγώ τα είπα εσείς δεν τα καταλάβατε σωστά». Κάθεται 6 μήνες να κυβέρνησει και το σκάει το παραμύθι. Δεν μπορώ να πολεμήσω λέει το υδροκέφαλο δημόσιο μόνος μου γιατί αυτό με στηρίζει. Δεν μπορώ να πολεμήσω τους ιδιώτες γιατί αυτοί είναι που θα με σπρώξουν προς τα πάνω. Τι κάνω;
Μα και βέβαια! υπάρχει η ΕΕ και το ΔΝΤ δίπλα μου, που αυτοί τα κάνουν όλα ψυχρά. Να σας υπενθυμίσω ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και το 2003 και κάτι έλεγε και του κυρίου Σημίτη αλλά τότε ήταν περίοδος «παχιών αγελάδων».

Και τώρα να΄μαστε να "βάζει στη θέση του" τον δημόσιο υπάλληλο που έχει γίνει τεμπέλης με τα χρόνια γιατί δεν έχει κίνητρο, γιατί δεν έχει το άγχος του ιδιωτικού γιατί απλά δεν έχει στόχους. Ο μισθός έρχεται, κάποια extra έρχονται μόνα τους, κάθε χρόνο η αύξηση μπαίνει, δεν τον νοιάζει μην χάσει τη δουλειά του γιατί όλα λειτουργούν για το δημόσιο και τα δημόσια ταμεία είναι πάντοτε ασφαλισμένα απο το ίδιο το κράτος. Συν όλα τα προνόμια που έχει το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό στη χώρα.

Τώρα πάω στον ιδιωτικό τομέα. Τι να πώ εδώ τώρα; Κάθε χρόνο καινούργια συλλογική σύμβαση εργασίας, ταβάνι στις απολύσεις, πληρωμές του ΙΚΑ, δώρα, επιδόματα γάμου, παιδιών, μόρφωσης, πολυετίες. Πως να ανοίξει επιχείρηση με όλα αυτά; Πως να βγάλει κέρδος, τρελό κέρδος, ο καημένος ο εφοπλιστής, ο πετρελαιάς, το πολυκατάστημα και οι λοιποί συνάδελφοί τους άμα έχουν όλα αυτά και πόσα άλλα που μου διαφεύγουν. Εδώ η αρχή μας έχουν ότι πρέπει να γίνουμε πλούσιοι αμέσως όχι γιατί το αξίζουμε αλλά γιατί κλέβουμε το κράτος, τον πελάτη και τον εργαζόμενο.

Αυτά ήρθαν να "διορθώσουνε" το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ. Να μας κάνουν ανθρώπους του γούστου τους και να ανοίξει η πύλη και για τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης (για όσα δεν έχει ανοίξει ήδη), να πάρουν σειρά και αυτοί.

Αυτά τα ολίγα ήθελα να αναφέρω και αν σας φαίνονται υπερβολικά η λογικά μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας. Και τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω το εξής: έχουμε το χειρότερο "κουσούρι" και ενοχλεί πάρα πολύ, λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Την αξιοπρέπεια μας τη χάσαμε με τα καμώματά μας αλλά το άλλο όχι ακόμα.

ΤΕΛΟΣ


macg

Δεν υπάρχουν σχόλια: