Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στον τομέα της υγείας (συγχωνεύσεις – κατάργηση νοσοκομειακών μονάδων κλπ), που στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο, η Γραμματεία Νάξου προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τις πιο κάτω δράσεις:

19/7/2011
· Ανακοίνωση - κάλεσμα μέσω των τοπικών ΜΜΕ, αντίστασης στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.
· Παράσταση στο Δ.Σ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε με θέμα την προτιθέμενη συγχώνευση – υποβάθμιση Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, με ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας και μοίρασμα ανακοίνωσης στα μέλη του Δ.Σ. και στους παρευρισκόμενους.

20/7/2011
· Συμβολική κατάληψη Γ.Ν – Κ.Υ. Νάξου 8-11 το πρωί, επιτρέποντας την είσοδο μόνο στο προσωπικό ασφαλείας και τους ασθενείς, διαμαρτυρόμενοι στη συγχώνευση – υποβάθμιση του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου και τα αντιλαϊκά μέτρα στο χώρο της υγείας και σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερες συνθήκες νοσηλείας, αναβάθμιση του Νοσοκομείου κλπ.

Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω δράσης έγιναν συζητήσεις με απεργούς, με το προσωπικό ασφαλείας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου στον οποίο δεν επετράπη η είσοδος καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάληψης.

Καλούμε, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, σε κοινή δράση με το ΠΑΜΕ για να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια περεταίρω υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

ΠΑΜΕ, Γραμματεία Νάξου

από το blog της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (www.laikisyspeirosinaxoy-mikronkykladon.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: