Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Λέσβου είναι απαράδεκτο, όχι όμως τυχαίο. Αφού η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή βρώμισαν την Πόλη, με την αδιαφορία τους και τις προσχεδιασμένες ελλείψεις απορριμματοφόρων, το τελευταίο διάστημα. Στο όνομα της καθαρής πόλης, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εκτός ημερησίας διάταξης, έρχεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, να θέσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 20/07/2011, για να παραδώσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λέσβου σε ιδιώτες.

Αυτό σημαίνει, υποβάθμιση της καθαριότητας της Πόλης και των χωριών μας. Υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες (ήδη πήραμε την πρώτη γεύση από τον φετινό προϋπολογισμό). Παραπέρα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα (απολύσεις, μη ανανέωση συμβάσεων, εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους στους εργολάβους).

Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους εργαζόμενους δημότες του Δήμου Λέσβου, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία, να αντιδράσουν στις όποιες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου, που πρόθυμα εφαρμόζει τις επιταγές του νόμου για την Διοικητική Μεταρρύθμιση (του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), τις επιταγές της Τρόικας και της κυβέρνησης και χωρίς κανένα δισταγμό, επιβάλλει χαράτσια, διαλύει υπηρεσίες, παραδίδει δραστηριότητες του Δήμου Λέσβου σε ιδιώτες.

Αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, σήμερα θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ώστε να εκφράσει την διαφωνία και την διαμαρτυρία, για την επιβολή της διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Τις επόμενες μέρες θα πρωτοστατήσει στην ενημέρωση των εργαζομένων και γενικά των λαϊκών οικογενειών, για το τι επιχειρείτε με αυτές τις ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης θα πάρει πρωτοβουλίες συσπείρωσης φορέων και γενικά του λαού, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.

- Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας.
- Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση των όρων εργασίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.
- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσληψη προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: