Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Λ.ΑΣ. ΦΟΥΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ SAMOS SPIRIT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενάμιση μήνα τώρα το πλοίο «Σάμος Σπίριτ» βρίσκετε αγκυροβολημένο στο λιμάνι των Φούρνων καθώς τα μέλη του πληρώματος είναι σε επίσχεση εργασίας αφού είναι 7 μήνες απλήρωτοι διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η εταιρία ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ αντί να φροντίσει να πληρώσει τους ναυτικούς εργαζόμενους, προσπαθεί με διάφορα τερτίπια και εκβιαστικά διλλήματα του στυλ ¨ « Δεχτείτε ορισμένα χρήματα να μπορέσω να ξεκινήσω το βαπόρι και αφήστε τις διεκδικήσεις γιατί διαφορετικά το πολύ να πάρετε 3 μισθούς και να απολυθείτε », ανεβάζοντας επιστολές σε διάφορες σελίδες του Διαδικτύου, προσπαθώντας με αερολογίες, ειρωνείες και εκφοβισμούς να δικαιολογήσει το ότι επανειλημμένα έχει αφήσει τόσες οικογένειες στην μοίρα τους.

Όμως αυτά είναι “ψιλά γράμματα” για την Δημοτική Αρχή και για τον Δήμαρχο των Φούρνων, αφού ο ίδιος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πρωτοστάτησε “πάση θυσία” να μη περάσει ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς Ναυτεργάτες του «Σάμος Σπιριτ» που έφεραν προς ψήφιση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την δικαιολογία ότι δεν είχε ενημερωθεί για το θέμα.
Υποστηρίζοντας δε ότι αν ενημερωθεί από τους ίδιους τους (συμπατριώτες του) Ναυτεργάτες και έβλεπε ότι όντος έχουν δίκιο, δεν θα είχε κανέναν ενδοιασμό να σταθεί διπλά τους στο δίκαιο αγώνα που κάνουν. Έτσι κι έγινε οι απεργοί ναυτεργάτες, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Φούρνων και τον ενημέρωσαν για το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειες τους… ΑΛΛΑ… ακόμα και τότε αρνήθηκε ο κύριος Δήμαρχος να υπογράψει έστω, ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους Απεργούς Ναυτεργάτες, ενώ αποδείχτηκε ότι ήταν θαυμάσια ενημερωμένος γι αυτά που ισχυρίζεται η πλευρά της εταιρίας….

« Προφανώς το δίκιο για τον κύριο Δήμαρχο γέρνει προς την πλευρά τις πλοιοκτήτριας εταιρείας »…. Όσο για τις επιστολές της εταιρείας στις διάφορες σελίδες του διαδικτύου, δεν είναι άξιες σχολιασμού...

Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον Δίκαιο Αγώνα των Ναυτεργατών του «Σάμος Σπίριτ» για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 και πλέον μηνών.

ΓΙΑΤΙ για μας είναι αυτονόητο να παλεύουμε για τα συμφέροντα των εργατών της λαϊκής οικογένειας. Είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης όπου και ανήκουμε.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ
ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΣΚΛΑΒΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: