Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, Αυτοαπασχολούμενε/η, επαγγελματία, χαμηλοσυνταξιούχε, άνεργε/η

Την ώρα που η ανεργία μας τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια μας πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που μας κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, κλπ φέρνουν νέα φοροκαταιγίδα.

Η κυβέρνηση με νέα χαράτσια φορολογεί τη φτώχεια και την απόγνωσή μας.

Είναι ώρα να απαντήσουμε, να χρησιμοποιήσουμε την πραγματική μας δύναμη. Είναι ώρα να αφήσουμε στην άκρη τη μοιρολατρία, το φόβο, την κούφια αγανάκτηση. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να αντισταθεί αποτελεσματικά, να τους αποκρούσει.

Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και οργανωθούμε μπορούμε.

Κάνε το αποφασιστικό βήμα τώρα

Την τρίτη 20 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε μαζί στις 7.00 το απόγευμα στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Την αντίθεσή μας στη νέα φοροληστεία για να αυξηθούν οι φοροαπαλλαγές της πλουτοκρατίας.

Την απόφασή μας με οργανωμένο αγώνα να αντισταθούμε στα νέα χαράτσια. Κάτω οι φόροι και η ληστεία της ζωής μας.

Στην κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή μας εμείς οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας με τη λαϊκή συμμαχία για να την αποκρούσουμε και να την ανατρέψουμε.

Στα νέα εξοντωτικά μέτρα πρέπει να απαντήσουμε με νέες μορφές οργάνωσης και αγώνα.

Ενώ χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά είναι σε απόγνωση, ενώ μικρομαγαζάτορες και επαγγελματίες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε φόρους, ούτε λογαριασμούς, μας στέλνουν:

Την έκτακτη εισφορά που τη λένε προκλητικά «αλληλεγγύης». Ο μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα φτώχειας 1.000 ευρώ το μήνα καθαρά, απαιτούν να πληρώσει 140 ευρώ! Αν παίρνει 1500 ευρώ το μήνα, του ζητάνε 420 ευρώ!

Το νέο χαράτσι, η εισφορά στα ακίνητα, φορολογεί το σπίτι που στεγάζουμε την οικογένεια μας, μέσω της ΔΕΗ.

Πρόσθετο φόρο από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 8.000, και με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011, που σημαίνει ότι και αυτός που έχει μισθό 857 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο εισοδήματος 400 ευρώ!

Τον κεφαλικό φόρο, ως «τέλος επιτηδεύματος» σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομαγαζάτορες και επιχειρηματίες. 300 ευρώ για το 2011 για όλους. Από το 2012 500 ευρώ για όσους είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 400 για τους υπόλοιπους.

Ισχυρίζονται ότι είναι φόροι για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Λένε ψέματα. Μειώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις. Τις φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών θέλουν να αυξήσουν.

Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους.

Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους, στις οικογένειες, στους μικρομαγαζάτορες που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους.

Η οργανωμένη αντίθεση και αντίσταση στα χαράτσια, στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία, είναι πράξη που σηματοδοτεί τη λαϊκή απόφαση: Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.

Αυτά που ζούμε δεν είναι προσωρινά. Τα ακόμα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το δίλημμα είναι: Θα δεχτούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στη διαρκή ανασφάλεια, στην ανεργία, για να μη θιγεί η κερδοφορία και να ισχυροποιηθεί η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών;

Η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

Μπορούμε! Με τη δική σου συμμετοχή στον αγώνα και στη δράση, με το δυνάμωμα της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης. Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Να πληρώσουν τώρα τα κόμματα που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν.

Μόνο ο κοινός εργατικός λαϊκός αγώνας που πατάει στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες και στοχεύει σε ριζικές αλλαγές για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορεί να έχει αποτέλεσμα σήμερα.

Όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρία την ΤΡΙΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 7.00 το απόγευμα στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: