Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΛΗΣ Η «ΜΟΥΦΛΟΥ»

«Με βαθιά θλίψη και πόνο ψυχής αποχαιρετούμε έναν καλό σύντροφο.
Έναν αγωνιστή που μέχρι τελευταία ήτανε πιστός στις πανανθρώπινες αξίες του Σοσιαλισμού-Κομμουνισμού και δεν έκανε πίσω σε όλο το χρόνο της ζωής του, ούτε πόντο.
Άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, θαρραλέος, αγέρωχος, πάντα μπροστά στους αγώνες, οπόταν τον καλούσε το Κόμμα μας.
Δίνοντας μαζί με όλους μας τις μάχες για μια καλύτερη κοινωνία, απαλλαγμένη από εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία όπου θα κυριαρχεί η ανθρώπινη αξία ισοτιμίας - ισονομίας - δικαιοσύνης, για να ανθρωπεύσει ο άνθρωπος.
Διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα, και όχι τον εύκολο δρόμο της υποταγής και της υποτέλειας.

Αγαπητέ σύντροφε Στρατή.
Πάντα θα θυμόμαστε την οξυδέρκεια σου, τον πολύτιμο λόγο σου, τις θέσεις και τις προτάσεις σου, στις κατά καιρούς συνάξεις που κάναμε, συζητώντας διάφορα θέματα».

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε ο Βαγγέλης Χριστοδούλου εκ μέρους της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ το Στρατή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Παιδί φτωχής οικογένειας βιοπαλαιστών, πέρασε και αυτός, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, τις κακουχίες και το κυνηγητό της μισαλλόδοξης δεξιάς των πέτρινων χρόνων, με ψηλά το κεφάλι.

Το 1965 πέρασε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, καθώς το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 τον υποχρέωσε να στρατευτεί και στη συνέχεια τον ταλαιπώρησε με διώξεις.

Ξενιτεύτηκε στην Αυστραλία και δημιούργησε οικογένεια, δουλεύοντας μαζί με την καλή του σύζυγο Ελένη, προσφέροντας, από διάφορα πόστα, στην Ελληνική Οικογένεια της Αυστραλίας όπου οι Έλληνες εκτιμούσαν και αγαπούσαν ιδιαίτερα. Έδωσε μάχες για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αυστραλίας.

Όταν γύρισε στη γενέτειρα του τη Μυτιλήνη συνέχισε με την ίδια ορμή πιστός στα ιδανικά του και στις αρχές του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Δεν έλειψε από καμία μάχη πολιτική. Βουλευτικές, δημοτικές εκλογές όπου ήταν και υποψήφιος, σε κάθε κινητοποίηση του λαού μας.

Ιδιαίτερη έφεση είχε στη δημοσιογραφία, στα γράμματα και όλοι θυμόμαστε τα κείμενα του, τον «κοφτερό» του λόγο. Συνεργάστηκε για πολύ καιρό με την εφημερίδα Νέο Εμπρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: