Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Καταγγέλλεις τη ρατσιστική βία σε βάρος σου; Συλλαμβάνεσαι και απελαύνεσαι, αν είσαι μετανάστης χωρίς χαρτιά!

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ:
Καταγγέλλεις τη ρατσιστική βία σε βάρος σου; Συλλαμβάνεσαι και απελαύνεσαι, αν είσαι μετανάστης χωρίς χαρτιά!
 
Δεν θα μπορούσε με χειρότερο τρόπο να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση τον υποκριτικό αν όχι και επικίνδυνο χαρακτήρα των λεγόμενων Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που συστήθηκαν πρόσφατα στην Αστυνομία με το ΠΔ 132/2012, από τις σημερινές δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Ν. Παπαγιαννόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που καταγγέλλουν ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους, θα συλλαμβάνονται και θα απελαύνονται από τη χώρα.
 
Το μήνυμα λοιπόν της Αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι σαφές: Συνεχίστε Χρυσαυγίτες και άλλοι ρατσιστές και φασίστες να σακατεύετε στο ξύλο ανυπεράσπιστους μετανάστες, όπου τους βρίσκετε, απλά προτιμήστε αυτούς που δεν έχουν χαρτιά. Όχι μόνο δεν πρόκειται να σας κάνουν τίποτα, αλλά θα απελαθούν κιόλας αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν! Αλλά ακόμη κι αν κάποια υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, ο δράστης εύκολα θα αθωωθεί, αφού το θύμα της επίθεσης δεν θα είναι παρών για να καταθέσει για το έγκλημα που έγινε σε βάρος του, θα έχει ήδη απελαθεί.
 
Φυσικά, δε θα περίμενε κανένας κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που έχει ως σύνθημα την «ανακατάληψη» των πόλεων από τους μετανάστες και ως πρακτική τις καθημερινές επιχειρήσεις – σκούπα εναντίον τους, στα πλαίσια του λεγόμενου «Ξένιου Δία».
 
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει τις κάλπικες κυβερνητικές διακηρύξεις για την πάταξη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτό που χρειάζεται είναι να οργανώσουν την πάλη τους, είτε είναι Έλληνες εργαζόμενοι είτε μετανάστες, κόντρα στους εκμεταλλευτές τους και τα πολιτικά τσιράκια τους, που θέλουν να τους διχάσουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: