Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Να υψώσουμε τείχος απέναντι στις μειώσεις μισθών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ
 
Με αφορμή τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων για νέες μειώσεις των μισθών των εμποροϋπαλλήλων της τάξης του 13%, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας(www.emporoipalliloi.blogspot.gr)απευθύνεται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα και με σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:
 
«Για άλλη μια φορά μας καλούν να πάρουμε στην πλάτη μας και άλλο βάρος της κρίσης τους! Αυτή τη φορά η ΕΣΕΕ με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της, σαν άλλος διασώστης των κερδών των μεγαλεμπόρων, επιδιώκει νέα μείωση των μισθών μας στο ύψος του 13%. Προβάλλει μάλιστα τον εκβιασμό ότι αν οι εμποροϋπάλλοι δεν δεχτούμε από μόνοι μας τη μείωση στην κλαδική μας σύμβαση, τότε μετά τη λήξη της μετενέργειας, θα ακολουθήσουν ατομικές συμβάσεις με μεγαλύτερες μειώσεις. Ακόμα μέσω των δηλώσεών της στα ΜΜΕ, η ΕΣΕΕ απειλεί ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση διαφορετικά είναι προ των πυλών οι απολύσεις με το κλείσιμο των επιχειρήσεων.
 
Η ΕΣΕΕ απαιτεί από μας να δεχτούμε και άλλο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, "να πληρώσουμε τα σπασμένα", να αποδεχτούμε να φτωχύνουμε περισσότερο. Μας καλούν να ζήσουμε τις οικογένειές μας με 300 και 400 ευρώ, να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί, να είμαστε απλήρωτοι για μήνες, ανασφάλιστοι.
 
Καμιά εμπιστοσύνη στην συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε πλέον πείρα από τη "δράση" τους:
 
Μας έλεγαν ότι για να σωθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων πρέπει να πάμε σε μειώσεις μισθών όπως και υπέγραψαν το 2012 μαζί με την εργοδοσία ΣΣΕ με μειώσεις 6,7%.
Είναι γνήσιοι υπερασπιστές της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων. Χτυπούν το ντέφι οι μεγαλέμποροι και αυτοί χορεύουν. Καλλιεργούν μέσα στους χώρους δουλειάς ιδεολογήματα, μας λένε ότι είναι ρεαλιστικό να δεχτούμε τη σφαγή των μισθών μας και θα γλιτώσουμε τις απολύσεις. Το μόνο που βρήκε να πει η ηγεσία της ΟΙΥΕ για τις δηλώσεις Κορκίδη ήταν ότι τις έκανε χωρίς να έχει προηγηθεί κοινωνικός διάλογος, δηλαδή χωρίς να έχουν συνεννοηθεί πριν.
Να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο σημαντικό ζήτημα για τη ζωή μας είναι η αλλαγή συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες καμιά αναμονή κανένας εφησυχασμός στη νέα σφαγή που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγαλέμποροι. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια.
 
Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να πάρουν πρωτοβουλίες μέσα από γενικές συνελεύσεις, να συζητήσουν, να αποφασίσουν ότι δε θα δεχτούν καμιά μείωση στον μισθό τους, στο τσεκούρωμα συνολικά των δικαιωμάτων τους.
 
Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε συναδέλφισσα να μπει μπροστά, να υψώσει τείχος απέναντι στις μειώσεις μισθών, να πάρει πρωτοβουλίες. Η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, του βασικού μισθού, της δουλειάς με δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη μόνο των συνδικαλιστών που σέβονται την ψήφο των εργαζομένων και δεν τους πουλάνε "έναντι πινακίου φακής".
 
Διεκδικούμε:
1) Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ.
2) Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3) Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: