Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ Γ. ΣΠΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ Γ. ΣΑΜΙΟΥ (Η μάχη στην "Μεγάλη Λίμνη")

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΑΓΙΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΜΝΗ

 
Η Κομματική Οργάνωση Βάσης (ΚΟΒ) Αγιάσου του ΚΚΕ οργάνωσε την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 και ώρα 11 π.μ., στην αγροτική περιοχή «Μεγάλη Λίμνη» Αγιάσου Λέσβου πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Γιάννη Σπηλιαδή από την Αγιάσο και Γιώργου Σαμίου από το Κεράμι Καλλονής, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί με τις κυβερνητικές δυνάμεις στις 23 Ιανουαρίου 1948.
 
Παραβρέθηκαν πολυμελές κλιμάκιο της Ν.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γραμματέα της Παρασκευά Γεωργούλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου Στρατής Κόρακας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου Βαγγέλης Παλαιολόγος, ο Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (www.peklesvou.blogspot.gr) Στρατής Αντώνας, ο Γραμματέας του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Αθηνών Νίκος Δημητρακόπουλος, στελέχη και μέλη του Κόμματος και αρκετός κόσμος.


Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια, ποιήματα, ομιλία για το ιστορικό της μάχης, κεντρική ομιλία από το Δημήτρη Στεφανή, μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ, και έκλεισε με το «πένθιμο εμβατήριο».

Ήταν μια ακόμα εκδήλωση τιμής και μνήμης που συνιστά «ταξίδι στην Ιστορία», όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Ντάμι της Μπέρδας, στα Αμπριά, στο Περίτονο, στον Αετό, στα Μελάδια Ερεσού, στο νεκροταφείο του Ίππειους και στον Πετρένιο Στύλο, θέσεις που βάφτηκαν με το αίμα των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους για τη λαϊκή εξουσία, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας.

 
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:


Διαβάστε επίσης:

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ ▼

------------------------------------------------
Δείτε ακόμη το αφιέρωμα του Aristera sti Mitilini για τον Δημοκρατικό Στρατό Μυτιλήνης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: