Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Διονύσης Γρηγοράτος: Η σίγουρη απόφαση στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Ψήφο στο ΚΚΕ.

Διονύσης Γρηγοράτος
Σκηνοθέτης

Η σίγουρη απόφαση στις δύσκολες στιγμές που ζούμε. Ψήφο στο ΚΚΕ.
Οχι μόνο γιατί έχουμε μπροστά μας εκλογές με το γνωστό δίλημμα του δικομματισμού - τώρα πιο δύσκολο, αφού έχουμε να κάνουμε στον έναν πόλο και με κόμμα πολυσυλλεκτικό από τέως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του Κέντρου και της Αριστεράς - αλλά και γιατί στην παρούσα φάση το ΚΚΕ ως το πλέον παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο Κόμμα, με επιστημονική θωράκιση και δραστηριότητα εκτός κι εντός Βουλής, μπορεί να δώσει διέξοδο στο μετεκλογικό γίγνεσθαι που προβλέπεται δύσκολο έως αδιέξοδο.
Ενδυναμωμένο το ΚΚΕ στη Βουλή μπορεί να καταγγείλει, να δυσχεράνει ή και να αποτρέψει ανίερες συμμαχίες και κυβερνητικά μορφώματα, ενώ στην Κοινωνία με τη συσπείρωση που καθημερινά διαμορφώνει και την προοπτική της Λαϊκής Συμμαχίας μπορεί να αποτελέσει τη μόνη αντιπολίτευση και να αντιπαρατεθεί στη δράση των μονοπωλίων της ντόπιας ολιγαρχίας και τη συνεχή επιτήρηση του ξένου παράγοντα.
Βέβαια ο ψηφοφόρος, σε συνθήκες κρίσης και πόλωσης θα του περάσει απ' το μυαλό «το λιγότερο χειρότερο από το χειρότερο»! Να μην παγιδευτεί εκεί «την ύστατη ώρα της κρίσιμης κίνησης στην κάλπη»! Γιατί στις σημερινές συνθήκες «το λιγότερο χειρότερο από το χειρότερο» ταυτίζονται. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της ΕΕ των συμφερόντων - όχι Ευρώπης - και μιας Ευρωζώνης πλούσιων και φτωχών.
Ψηφίστε, λοιπόν, ιδεολογικά για μια κοινωνία δίκαιη και πρακτικά για να έχετε δίπλα σας μόνιμο συμπαραστάτη το ΚΚΕ. Οι παρακαταθήκες των αγώνων του, εργατική, κοινωνική και πατριωτική - ΕΑΜική αντίσταση, εποποιία του ΔΣΕ, αντιδικτατορική δράση - εγγράφουν βεβαιότητες για επιβίωση του λαού και ανάκτηση των απωλειών και των κεκτημένων του, αλλά και προοπτικές για το μέλλον που οραματίζεται κάθε ανθρώπινος νους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: