Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων από νησιά του Αιγαίου για πρόσφυγες - μετανάστες

Υπόμνημα προς την αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, συνυπογράφουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από τα νησιά του Αιγαίου, όπου τις τελευταίες μέρες καταφτάνει μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Το υπόμνημα κοινοποιείται σε όλα τα κόμματα εκτός της Χρυσής Αυγής.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση προέκυψε ως άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να πάρουν πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.
Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.


Η διαδικασία συλλογής υπογραφών στο υπόμνημα είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής το υπογράφουν οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Παλλεσβιασκό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω, Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου. Αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με την αναπληρωτή υπουργό την Τρίτη 21/4, στις 10 π.μ. στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: