Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ



Ως «σημαντική θετική πρωτοβουλία» χαρακτηρίζει ο Συνήγορος του Πολίτη τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Αγιάσο Μυτιλήνης (σε χώρο που υπάγεται στην ευθύνη του ΝΠΔΔ «Θεομήτωρ»), παρά το γεγονός, ότι όπως είχε καταγγείλει στον «Ρ» ο δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, το κτίριο «βαφτίστηκε» Κέντρο Φιλοξενίας, χωρίς να πληρεί καμιά προϋπόθεση.
Οπως είχε αποκαλύψει ο «Ρ» (βλ σχετικά: aristera sti mitilini 19/07/2008) το κτίριο δε λειτουργούσε εδώ και 3 χρόνια, επειδή δεν έχει την έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρασφάλειά του. Οπως είχε καταγγείλει τότε και εγγράφως στον διοικητή του ιδρύματος (σ.σ. υπάγεται στο υπουργείο Υγείας) ο δήμαρχος Αγιάσου, «διανύουμε την κρίσιμη θερινή περίοδο και ο κίνδυνος φωτιάς στο δάσος είναι μεγάλος». Παρόλ' αυτά ο Συνήγορος του Πολίτη χαρακτηρίζει τους χώρους διαβίωσης κατάλληλους για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
Να υπογραμμιστεί επίσης, ότι το κτίριο ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει ανίατους ασθενείς, να καλύψει δηλαδή μια άλλη υπαρκτή και μεγάλη ανάγκη, εξίσου σημαντική με τη φιλοξενία των προσφύγων, η οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται οργανωμένα και σχεδιασμένα από το κράτος και όχι με τέτοιου είδους «μπαλώματα».


"Ρ" - 15/08/2008
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: