Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κλιμάκιο της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Σταύρο Σκοπελίτη μέλος του Γραφείου της ΝΕ και Βουλευτή, τον Στρατή Αντώνα και την Αθανασία Καλαϊτζόγλου επίσης μέλη του Γραφείου της, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Μυτιλήνη και είχε συζήτηση με τη διοίκηση και με τους εργαζόμενους μόνιμους και συμβασιούχους.

"Πάμε καλά αλλά η ψυχούλα μας το ξέρει..." μας είπε ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Βασίλης Γ. Τουλίκας. "Φωτιές έχουμε αλλά τις προλαβαίνουμε. Ζητάμε να αναβαθμιστεί ο σταθμός μας σε Α τάξης για να αυξηθεί και το προσωπικό που έχουμε ανάγκη" μας είπε ο διοικητής.

"Υπάρχουν πυροσβέστες που δουλεύουν σαν συμβασιούχοι εδώ και 20 χρόνια με αυτή την ιδιότητα... Ενώ συχνά πυκνά οι κυβερνώντες μας τάζουν ότι θα μας μονιμοποιήσουν αλλά τίποτα δεν γίνεται. Εμείς δεν βγαίνουμε σε νυχτερινές βάρδιες γιατί τα χρήματα που παίρνουμε (9 ευρώ την ώρα μεικτά) δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που παίρνουν οι μόνιμοι συνάδελφοί μας ενώ προσφέρουμε όλοι το ίδιο έργο...
Εμάς η σύμβασή μας είναι για δασικές πυρκαγιές αλλά η υπηρεσία μας χρησιμοποιεί και για τις αστικές με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχουμε από τη στιγμή που ο εξοπλισμός μας, ο προσωπικός, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις... και από τη στιγμή που δεν θα αναγνωριστεί οτιδήποτε μας συμβεί στον τόπο της πυρκαγιάς..." μας δήλωσε ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων πυροσβεστών.

Ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν επωμιστεί όλο το βάρος στις νυχτερινές βάρδιες μας λένε ότι δεν έχουν τα μέσα ατομικής προστασίας για τις δασικές πυρκαγιές.

Ο κ. Στ. Σκοπελίτης δήλωσε: "Κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συζητήσουμε με την Διοίκησή της αλλά και τους εργαζόμενους για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για μας, οι προστασία του περιβάλλοντος, σαν περιουσία και της ζωής των ανθρώπων είναι θέμα πρώτης γραμμής. Εκτιμούμε το έργο που προσφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε αυτήν την κατεύθυνση και αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από τη Βουλή, για να αντιμετωπισθούν και να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Προβλήματα που αφορούν την κάλυψη των κενών που υπάρχουν εδώ και χρόνια σε προσωπικό και τεχνολογικά εξοπλισμό. (...) Χρόνια τώρα ακούμε μεγάλες κουβέντες, για μέτρα που θα παρθούν για την ενίσχυση της πυροσβεστικής και αντί να γίνει κάτι τέτοιο, πληθαίνουν από χρόνο σε χρόνο τα προβλήματα της ενώ εδώ και 3,5 μήνες που έγινε ερώτηση στη βουλή, περιμένουμε απάντηση από την κυβέρνηση".

(δείτε όλο το άρθρο πατώντας στην εικόνα που ακολουθεί)



...






Δεν υπάρχουν σχόλια: