Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας

Για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου Ορεστιάδας (και όλων των Δήμων της χώρας)
ΑΙΤΗΜΑ  - για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με θέμα τα οικονομικά του Δήμου

Η συγκυβέρνηση (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) συνεχίζοντας την αντιλαϊκή  πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων  και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μειώνει συνεχώς τη χρηματοδότηση των Δήμων και τους  οδηγεί  σε οικονομική κατάρρευση. Άμεσος είναι πια   ο κίνδυνος να προχωρήσει και ο Δήμος Ορεστιάδας  στην παύση πληρωμών ακόμα και των υπαλλήλων του Δήμου.

      
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις νέες περικοπές (δια χειρός τώρα του κ. Στυλιανίδη)  για το μήνα Αύγουστο ο Δήμος Ορεστιάδας επιχορηγήθηκε με 260.000 ευρώ,  ενώ απαιτούνται μόνο για την μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων 400.000 ευρώ.  Μ’ αυτήν την πολιτική  το λουκέτο στο Δήμο και η παύση πληρωμών  των  δημοτικών υπαλλήλων  είναι ζήτημα χρόνου.
Να σημειώσουμε ακόμα ότι στα ταμεία του Δήμου Ορεστιάδας δεν μπήκε φέτος ούτε ένα ευρώ για την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος.  

Για την κατάσταση αυτή η βασική ευθύνη ανήκει στην κεντρική κυβερνητική πολιτική που υλοποιώντας τις ντιρεκτίβες της ΕΕ  κυριολεκτικά έχει «πετσοκόψει» τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, θυσία και αυτοί στο βωμό  της ανταγωνιστικότητας και τις εξασφάλισης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  



Σοβαρές όμως ευθύνες έχει και η Κ.ΕΔΕ,  το συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων της χώρας,   που όλα αυτά τα χρόνια συμφωνεί  πειθήνια στην υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής πολιτικής,  των περικοπών και της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων,  χωρίς διαμαρτυρίες, αντιδράσεις και χωρίς καμιά δυναμική διεκδίκηση.  Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι … η Κ.Ε.Δ.Ε το ρίχνει στα συνέδρια και τις ημερίδες. Στην ίδια γραμμή κινείται και η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής του Δήμου μας. 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  Δήμου Ορεστιάδας
απευθύνεται στους εργαζόμενους του Δήμου, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας,  όλους τους εργαζόμενους  και τους καλεί   να αντισταθούν σε κάθε μορφή επιβολής  νέων αντιλαϊκών μέτρων και να διεκδικήσουν αγωνιστικά την αναγκαία χρηματοδότηση των Δήμων, για να μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους και να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών.
καλεί ακόμα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   και πριν συμβεί το «μοιραίο»  της οικονομικής κατάρρευσης του Δήμου,  να προκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με καλεσμένους  όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχή μας, για να οργανώσουμε  την πάλη μας  ενάντια στην πολιτική που οδηγεί τους δήμους στη χρεοκοπία  ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.   

16/8/2012                                                                                
Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Σταμάτης Γκατζίδης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

http://neo-empros.net/v2/