Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Συνταξιούχος αστυνομικός λήστεψε μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός κατηγορείται ότι λήστευε μετανάστες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαζί με άλλους τρεις, οι οποίοι μέχρι τώρα διαφεύγουν τη σύλληψη.

Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφόρω το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» μέσα σε διαμέρισμα μεταναστών από το Μπαγκλαντές, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή. Οι συμμορία πήγε να τους ληστέψει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 55χρονος, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, στις 30 Ιούλη το απόγευμα, πήγαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου μένουν οι μετανάστες και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού.

Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις αλλοδαπούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και αποχώρησαν.

Για να πείσουν τους αλλοδαπούς ότι ήταν αστυνομικοί και να τους αναγκάσουν να συμμορφωθούν στις απαιτήσεις τους, ο πρώην αστυφύλακας τους έδειξε φωτοτυπία της παλιά υπηρεσιακής του ταυτότητας, την οποία είχε κρατήσει. Το Σάββατο 1η Αυγούστου οι δράστες πήγαν ξανά στο ίδιο διαμέρισμα, αλλά οι μετανάστες κατάλαβαν ότι επρόκειτο για απάτη και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε έγχρωμη εκτύπωση του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν υπηρετούσε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 55χρονος τα έτη 2013 και 2014 είχε κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: