Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΜΒΩΝ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ

Την απάνθρωπη χρήση βομβών λευκού φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα κατήγγειλε με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του KKE Θανάσης Παφίλης, ζητώντας του να πάρει θέση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του KKE, «ο ισραηλινός στρατός στις επιθέσεις του κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρότατα εγκαύματα και βλάβες ζωτικών οργάνων, σε εκατοντάδες μικρά παιδιά και γενικότερα σε άμαχους Παλαιστίνιους. Με τέτοιες βόμβες χτυπήθηκε πριν λίγες μέρες από τον ισραηλινό στρατό και το αρχηγείο του OHE στη Γάζα, όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής του. H χρήση τους σε κατοικημένες περιοχές είναι - όπως είναι γνωστό - απαγορευμένη από τη Σύμβαση της Γενεύης περί των Συμβατικών Οπλων του 1980».

Καταλήγοντας ο Θ. Παφίλης καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει αν «καταδικάζει τη χρήση αυτών των όπλων από το Ισραήλ» και αν «θεωρεί ότι η χρήση τους αποτελεί έγκλημα πολέμου και σκοπεύει να προβεί σε ενέργειες στην κατεύθυνση να αποτραπεί η εξακολούθηση της χρήσης τους».


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: