Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΠΑΚΑ ΛΗΜΝΟΥ

Το 2009 μπήκε, βρίσκοντας το χωριό με πολλά άλυτα προβλήματα, παλιά και νέα.
Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, το τεχνικό πρόγραμμα του 2008, δεν έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, ενώ ακόμη τώρα τελειώνει η αποκατάσταση του κεντρικού δρόμου του χωριού, έργου εγκεκριμένου από το 2006.

Τα κονδύλια που διατίθενται από τη ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) για το 2009 (ευρώ 133.000) είναι πολύ λιγότερα από αυτά του 2007 (ευρώ 191.500) λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης από την κυβέρνηση. Συνυπεύθυνη είναι και η Δημοτική αρχή, γιατί δεν διεκδικεί δυναμικά αύξηση των κονδυλίων για τη ΣΑΤΑ και επιστροφή των παρακρατηθέντων από την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα για επαρκή καθαριότητα καθημερινά και επαρκή ηλεκτροφωτισμό του χωριού και του Αγ. Ιωάννη, παραμένουν ανικανοποίητα.
Επίσης, με ευθύνη των δημοτικών και νομαρχιακών αρχών, ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματα για την κατασκευή φράγματος, για μελέτη και χρηματοδότηση αποχέτευσης για τον οικισμό και περιφερειακά του χωριού, για επαρκή λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου, για διαπλάτυνση και πεζοδρόμηση του δρόμου Μύρινας - Κάσπακα, για κατασκευή νέας γέφυρας στον Αυλώνα, ενώ χρειάζεται η εκπόνηση σχεδίου για επέκταση του χωριού προς τη Μύρινα και τον Άγιο Ιωάννη.

Καλούμε τους κατοίκους του Κάσπακα σε επαγρύπνηση, ώστε μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, να διεκδικήσουν τη λύση των παραπάνω προβλημάτων. H ΚΟΒ Κάσπακα δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στις διεκδικήσεις αυτές.

ΚΟΒ Κάσπακα του ΚΚΕ


.

Δεν υπάρχουν σχόλια: