Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Λίγες μέρες μόνο πριν την εξεταστική και η συντριπτική πλειοψηφία φοιτητών και σπουδαστών δεν έχει πάρει ακόμα όλα τα βιβλία! Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική καθώς είναι στον αέρα αν και πότε θα δοθούν και τα τελευταία.

Το γεγονός δεν αποτελεί μια γραφειοκρατική παραφωνία, όπως θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ που κατηγορούν δήθεν για ανικανότητα. Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ανίκανη. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου δεν μπορούν να κάνουν κριτική επί της ουσίας γιατί η καθυστέρηση είναι μέρος της προώθησης των ιδιωτικοοικονομικών όρων λειτουργίας των ιδρυμάτων, στις οποίες δεν διαφωνούν πλήρως.


Η Πανσπουδαστική από την αρχή της χρονιάς προειδοποίησε για την πρόθεση να καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα με την εφαρμογή της λίστα του νέου νόμου – πλαίσιο. Το ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα τα βιβλία είναι ακριβώς για να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία το μέτρο, με τον εκβιασμό της εξεταστικής. Αλλά είναι και το όποιο τεχνικό χάος που διαμορφώνεται λογικό συνεπακόλουθο του μέτρου, αφού η κυβέρνηση με βάση της στρατηγική της Ε.Ε. και την Μπολόνια καταργεί μια απλή αρχή που ίσχυε ένα βασικό δικαίωμά μας: ο κάθε φοιτητής να μπορεί να προμηθεύεται ΔΩΡΕΑΝ όλα τα συγγράμματα!
Στην προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι φοιτητές από την αρχή της χρονιάς, συναντήσαμε την υποκρισία της ΔΑΠ, που προσπαθούσε να θολώσει τα νερά και κέρδιζε χρόνο για την κυβέρνησή της, λέγοντας ότι είναι ψέμα η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, από την άλλη το μπλοκ ΠΑΣΠ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ σφύριζαν αδιάφορα.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο!
Καλούμε άμεσα σε μαζική κινητοποίηση των φοιτητών σε κάθε σχολή και τμήμα:

> Να δοθούν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα άμεσα και δωρεάν σε κάθε φοιτητή
> Η εξεταστική να ξεκινήσει τουλάχιστον 10 μέρες από τη διανομή των
συγγραμμάτων
> Να μην εφαρμοστεί καμία λίστα που περικόπτει τα βιβλία για τους φοιτητές



Οι συνέπειες της πολιτικής της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για την παιδεία που βιώνουμε αυτήν την περίοδο με τα συγγράμματα θα γίνονται πιο έντονα και θα χτυπάνε πιο συχνά την πόρτα μας. Για το λόγο αυτό απαιτείται πλήρη αντιπαράθεση με αυτήν την πολιτική. Καλούμε, όλους τους φοιτητές και σπουδαστές και ιδίως όσους ανήκουν σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες και δέχονται πιο έντονα τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής σε συσπείρωση και δράση. Μέσα από τις επιτροπές αγώνα να δοθεί το μήνυμα της συνέχειας και της μαζικοποίησης των αγώνων, της ανασυγκρότησης του κινήματος.



...

Δεν υπάρχουν σχόλια: