Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κατά της πρόσκαιρης απασχόλησης συμβασιούχων στους Δήμους, τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΔΙΑΔΑΣ (Διαδημοτική Αγωνιστική Συνεργασία), που συσπειρώνει τους υπαλλήλους των Δήμων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να απασχολήσει 20.000 ανέργους στους Δήμους της χώρας για 3 χρόνια, μετατρέποντας το επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας. Ο αριθμός των υπαλλήλων που αφορά τη Λέσβο είναι 165 και η ΔΙΑΔΑΣ τονίζει ότι «αντικειμενικά θα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας», ενώ προσθέτει ότι «η επιλογή τους θα γίνει με αδιαφανείς διαδικασίες ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ηθικής στο δικαίωμα της εργασίας».

Τα πυρά της ΔΙΑΔΑΣ εξαπολύονται κατά της ΚΕΔΚΕ γιατί η τελευταία όπως αναφέρεται ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση «που στην ουσία δεν θα επιτρέπει τη μονιμοποίησή τους παραπλανώντας για μία ακόμα φορά τους εργαζομένους και ανέργους. Η ΔΙΑΔΑΣ καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού να μην συνηγορήσουν σε αυτό το πρόγραμμα της “κυβέρνησης και της ΕΕ”, επισημαίνοντας ότι ούτως ή άλλως η υλοποίηση του προγράμματος δεν απαιτεί την σύμφωνη γνώμη τους».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η προηγούμενη εμπειρία στη συνέχεια των προγραμμάτων Stage όπου μια σειρά ΟΤΑ αρνήθηκαν να συνηγορήσουν σε αυτή τη λογική, δείχνει ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες μη συνενοχής». Η ΔΙΑΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους-σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα «να απαιτήσουν και να παλέψουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών με πλήρη ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για προσλήψεις αξιοκρατικές και διαφανείς, με πιστώσεις που διαθέτει η κυβέρνηση από τα οφειλόμενα στην Αυτοδιοίκηση, εδώ και δύο δεκαετίες».

αναδημοσίευση από "Αιολικά Νέα"

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: