Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η νέα ηγεσία στην ΕΥΠ δεν αποτελεί μία απλή αλλαγή προσώπου, αλλά σηματοδοτεί ακόμη πιο αντιδραστική πορεία αυτής της βαθιά αντιλαϊκής κρατικής υπηρεσίας. Η διαπλοκή και η διασύνδεση μεγαλοεπιχειρηματιών με εγκληματικά κυκλώματα, με μηχανισμούς του κράτους και τα αστικά κόμματα υπήρχε, υπάρχει και θα διευρύνεται όσο μεγαλώνει η σήψη και η διαφθορά του κοινωνικού συστήματος που αναπτύσσεται με τη διόγκωση των μονοπωλίων.

Το γεγονός ότι στην ΕΥΠ ανατίθεται πιο ενεργός ρόλος στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, όπου ως τρομοκράτης νοείται πρωταρχικά το λαϊκό κίνημα με βάση τους δήθεν αντιτρομοκρατικούς νόμους και τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, δείχνει τη νομιμοποιημένη παρέμβαση της ΕΥΠ στο χτύπημα και τη διάβρωση του κινήματος.
Ομολογείται πια ανοιχτά η δυνατότητα παρακολούθησης συνομιλιών από μεγάλη απόσταση. Αυτό, παρότι δεν ξαφνιάζει, μαζί με τη χρήση χαφιεδοκαμερών και άλλων μέσων καταστολής σημαίνει ότι το λαϊκό κίνημα πρέπει να επαγρυπνεί και να τα αντιμετωπίσει.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια: