Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ

Καλό μήνα. Ναι, ξέρω, πριν μπει ο μήνας την έκανα την ευχή, αλλά είπα να τη ξανακάνω άλλη μια φορά μήπως πιάσει κι έχουμε ένα πιο καλό μήνα από τους προηγούμενους.

Είναι απίστευτα κουραστικό ν΄ακούμε κάθε μέρα ότι έρχονται πιο δύσκολες μέρες. Τη στιγμή που, χωρίς να μας το πει κανένας, ξέρουμε με πόσες αλχημείες βγάζουμε το μήνα, είναι σαν να πριονίζουν τα νεύρα μας όταν υπεύθυνες και ανεύθυνες φωνές συμφωνούν ότι τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας.
Η "υπεύθυνη" κυβέρνηση της χώρας μας καλά θα ήταν ν΄ανεμίζει τη σημαία της υπευθυνότητας της για την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά κι όχι για τα νέα μέτρα που μεθοδεύει.
Στο κάτω κάτω, δεν την ανοίξαμε μαζί την τρύπα των ελλειμμάτων και δεν αισθάνομαι καμία ενοχή γι΄αυτή, ούτε και διάθεση να συμβάλω στο κλείσιμο της. Ας πάρουν τις γεναίες αποφάσεις μ΄αυτούς που μοιράστηκαν τα κέρδη απ΄το κομμάτι που της λείπει κι ας ζητήσουν με όποιο τρόπο τη δική τους συνεισφορά.
Αυτοί έχουν. Οι λοιποί δεν έχουμε.

Το ξέρετε ότι κουράστηκα να γκρινιάζω; Αν κανένας έχει τίποτα καλό εκτός από ειδήσεις για φοροεπιδρομή, αναδουλειά, χρέη και άλλα τέτοια μίζερα, ας το πει μήπως και φτιάξει κι η δική μας διάθεση γιατί με τόσα που μας λέτε, ειδικά κάθε τέλος του μήνα, μαύρισε το μάτι μας πια.

Της Βούλας Γαλανού, αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ", 23/07/2009

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: