Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !

Ο στόχος τους είναι γνωστός κι ομολογημένος επανειλημμένα. Οι αφροί τους έχουν μια αιτία: «Πώς γίνεται να υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα ένα Κομμουνιστικό Κόμμα με τόσο μεγάλη επιρροή στην πολιτική ζωή της χώρας και τόσο μεγάλη εκλογική δύναμη;». Αυτό αναρωτιούνται όλοι. Απ΄το State Department και τη Λέσχη Bildeberg, μέχρι τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας των συγκροτημάτων και τους απογόνους (φυσικούς ή πολιτικούς) δικτατόρων στο ΠΑΣΟΚ και στο ΛΑΟΣ.
Έκαναν πολλές προσπάθειες τις προηγούμενες δεκαετίες. «Πλάσαραν» τον «εκσυγχρονισμό των κομμουνιστικών κομμάτων» μέσω διάφορων «μοντέρνων εκδοχών», «πούλησαν» το … «τέλος της ιστορίας», «διαφήμισαν» ότι είμαστε «το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που …», μας είπαν «απολιθώματα», μας είπαν ότι «ξοφλήσαμε», καλλιέργησαν την απελπισία και την ηττοπάθεια στον κόσμο, προπαγάνδισαν την αναποτελεσματικότητα κάθε μορφής αγώνα, έκαναν τον αντικομουνισμό επίσημη ιδεολογία τους και πρακτική τους, έκαναν διδακτορική διατριβή πάνω στις μεθόδους προπαγάνδας του Γκαίμπελς … Τίποτα. Πάντα στην Ελλάδα, έβρισκαν μπροστά τους το ΚΚΕ και τους δεσμούς του με το λαό.

Προχώρησαν παρακάτω. Όπου μπόρεσαν να αλώσουν τα Κομουνιστικά κόμματα, τα έκαναν σαν τα μούτρα τους (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και στις μέρες μας Γερμανία και αλλού) οπότε και ουσιαστικά τα εξαφάνισαν. Όπου τους «έπαιρνε» κήρυξαν τα Κομμουνιστικά κόμματα στην παρανομία (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Τσεχία, κλπ ). Κι ανέδειξαν σε ήρωες τους συνεργάτες των ΕΣ-ΕΣ.
Εδώ όμως το ΚΚΕ είναι το κόμμα του Άρη, του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, της Ηλέκτρας και της Ηρώς. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν το επιτρέπουν τα μέλη, τα στελέχη κι οι οπαδοί του ΚΚΕ. Αλλά κι όλος ο Ελληνικός λαός που στο «πρόσωπο» του ΚΚΕ βλέπει την ελπίδα και τον αγώνα. Που θέλει να υπάρχει, να δρα και να είναι δυνατό το ΚΚΕ γιατί ξέρει ότι αυτό αυτομάτως σημαίνει «καλύτερες μέρες». Ούτε να τα ονειρευτούν δεν τολμούν αυτά στην Ελλάδα (παρ όλο που κάποιες σκατοσακούλες σαν τον Πάγκαλο το ψελλίζουν πότε πότε).

Επομένως … άρχισαν μ΄ όλα τους τα όπλα ένα άλλο «σενάριο»: «Όλοι είναι ίδιοι», «Όλοι κλέβουν», «Όλοι έχουν σκάνδαλα», «Να ελέγξουμε τα οικονομικά τους», «να παίρνουν επιχορήγηση μόνο απ το κράτος». Στόχος τους είναι να βάλουν το ΚΚΕ στην ίδια μοίρα με τα ξεπουλημένα στο κεφάλαιο κόμματά τους και να του κόψουν τον ομφάλιο λώρο με το λαό, που περνά και μέσα απ΄ την οικονομική ενίσχυση που δίνει ο εργάτης κι αγρότης στο κόμμα του, μέσα απ΄τη συνδρομή που δίνει ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ στο ΚΚΕ γιατί θέλει να υπάρχει και να δρα. Και γιατί ξέρει ότι η δράση του ΚΚΕ έχει άμεση σχέση με την οικονομική του δυνατότητα.
Λένε λοιπόν σήμερα όλοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ) ότι για να μη γίνονται σκάνδαλα με τα ταμεία των κομμάτων και να μη κυκλοφορεί μαύρο χρήμα, τα κόμματα να παίρνουν λεφτά μόνο απ τον κρατικό προϋπολογισμό. Λες κι απευθύνονται σε κρετίνους.

ΠΡΩΤΟ: Η αιτία της μίζας είναι η κυριαρχία του νόμου του κέρδους. Είναι ότι η παντοδύναμη επιχείρηση που θέλει να κάνει τη δουλειά της πάντα βρίσκει τον τρόπο να αγοράσει πολιτικούς που είναι έτοιμοι ν΄ αγοραστούν. Όσο λοιπόν κυριαρχεί αυτός ο νόμος της ζούγκλας, πάντα θα υπάρχουν μίζες και δωροδοκίες πολιτικών.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Τα κόμματά τους, που έχουν στο ρόλο τους και στους σκοπούς τους να υπηρετήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, τα κόμματα που και τώρα εξαγοράζονται για να προωθήσουν νόμους, παραγγελίες, προμήθειες, εργολαβίες, δεν «έδειξαν» ποτέ τα λεφτά που πήραν απ το μαύρο χρήμα. Τα έβαλαν στα διπλά τους βιβλία, στα διπλά τους ταμεία, στις "offshore" εταιρείες τους, τα ξέπλυναν στις επιχειρήσεις τους, τα νομιμοποίησαν με τη δικαιοσύνης τους, τα επισημοποίησαν με αποφάσεις της βουλής τους. Τι τους εμποδίζει να τα κάνουν αυτά πάλι κάτω απ το τραπέζι μ΄ όλους αυτούς τους ανήθικους αλλά συχνά νομότυπους τρόπους.
ΤΡΙΤΟ: Οι όποιοι επιχειρηματίες – βιομήχανοι κλπ, δίνουν τα «μαύρα» λεφτά για να προωθήσουν τις δουλείες τους. Θα έδιναν ποτέ στο νεκροθάφτη τους, ; Θα έδιναν ποτέ σ΄ αυτόν που οργανώνει απεργίες για να μειώσει την κερδοφορία τους σε όφελος του λαϊκού εισοδήματος ; Θα έδινε ποτέ σ΄ αυτόν που «σκοτώνεται» για να καταργηθεί ο νόμος του κέρδους και για να εξαλειφθεί η ατομική ιδιοκτησία ; Δεν έχει δώσει ποτέ, ούτε δίνει, ούτε είναι βλάκας να δώσει λεφτά στο ΚΚΕ. Όπως όχι μόνο δεν έδινε εδώ και 91 χρόνια, αλλά πλήρωνε αδρά τα «σκυλιά» του να διώκουν, να δέρνουν, να συλλαμβάνουν, να φυλακίζουν, να εκτελούν, να βασανίζουν τους κομμουνιστές επειδή ακριβώς είναι οι εχθροί του συστήματος της κυριαρχίας τους.
ΤΕΤΑΡΤΟ: Κι αν κάποιος ακόμα δεν πείθεται, θα πρέπει να σκεφτεί ότι οι επιχειρηματίες όπου έδωσαν κάτι ζήτησαν και κάτι πήραν. Χωρίς ανταλλάγματα αυτοί δε δίνουν ούτε στη μάνα τους νερό. Τι τους δίνουν τα κόμματα του δικομματισμού είναι γνωστό. Μέχρι και «συνδικαλιστική κάλυψη» απ την πουλημένη ΓΣΕΕ και την εταίρα ΑΔΕΔΥ. Από μας τι μπορούσαν να περιμένουν ; Πέστε ένα παράδειγμα (με στοιχεία όμως, όχι όπως ο … Γερμανός των Αμερικανοτσολιάδων Παγκαλοκαρατζαφέρηδων) που το ΚΚΕ δεν συγκρούστηκε με το κεφάλαιο και τις επιλογές του.
ΠΕΜΠΤΟ: Μιλάνε λες και όλα στο σύστημά τους γίνονται με αντικειμενικό – θεσμικό τρόπο. Παραβλέπουν ότι υπάρχουν θεσμοί στο αστικό κράτος, που όμως είναι εξ ορισμού προορισμένοι να υπηρετούν την κυριαρχία αυτού ακριβώς του κράτους που γεννά και παράγει σκάνδαλα. Παραβλέπουν ότι δεν υπάρχει … «αντικειμενικά». Το κράτος τους και οι θεσμοί τους θα υπηρετούν ( όσο υπάρχουν ) τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους και θα είναι σε αντίθεση με την εργατική τάξη και το κόμμα της.
ΕΚΤΟ: Η «αγαθότητα» των προθέσεών τους από αυτή την ιστορία και κυρίως η στόχευσή τους, φαίνεται κι αν σκεφτεί κανείς ότι σε επίπεδο Ε.Ε, αυτό το «σενάριο» το «παίζουν» μόνο στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, όπου υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα που «δεν μασάνε». Σε άλλες χώρες δε χρειάζεται έλεγχος στα … «οικονομικά των κομμάτων» ; Μόνο σ΄ αυτές τις δύο είναι … «ανάγκη» ;
ΕΒΔΟΜΟ: Η ανάγκη αυτού του είδους του ελέγχου λοιπόν, δε μας αφορά. Εμείς το ότι δεν έχουμε σχέση μ΄ αυτό το βρώμικο κύκλωμα και σύστημα, το αποδεικνύουμε με την ιδεολογία, την πολιτική, τη δράση μας, αλλά και με τον τρόπο ζωής των στελεχών του κόμματος που απέχει πολύ από τον αντίστοιχο τρόπο ζωής κι από τις φιλοδοξίες των στελεχών των αστικών κομμάτων. Πάρτε όποιο παράδειγμα θέλετε.
ΟΓΔΟΟ: Εμάς οι επιχειρήσεις μας είναι κομματικές και δεν είναι ιδιωτικές που ταΐζουν στόματα πολιτικών για να μιλάνε ή για να σωπαίνουν. Και τις έχουμε γιατί δε θα μπορούσε μέσα στο σκατοσύστημά σας να υπάρχει και να δρα το ΚΚΕ χωρίς εφημερίδα, χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό και χωρίς εκδοτικό οίκο. Η νομιμότητά τους στη διαχείριση πληροφοριών, έχει δύο δεδομένα: την εξυπηρέτηση του συστήματος των κεφαλαιοκρατών και την αποσιώπηση της δράσης των κομμουνιστών και των αγώνων της εργατικής τάξης. Παραδείγματα άπειρα. Ακόμα και τις απεργίες των εργατών εξαφανίζουν τα κανάλια, τα έντυπα κι οι πληρωμένοι κονδηλοφόροι τους. Ο τρόμος τους μας κάνει πιο σίγουρους.

Δεν πρόκειται λοιπόν να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.
Εδώ κι 91 χρόνια πάνε με διάφορους τρόπους να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ. Πάντα η επίθεσή τους είχε ιδιαίτερη στόχευση στα οικονομικά του κόμματος και πιο συγκεκριμένα τους περιζήτητους … «καταλόγους των συνδρομητών». Άνθρωποι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν ή και εκτελέστηκαν για να δώσουν ονόματα. Απ΄το καθεστώς του Μεταξά, απ΄ τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, απ΄ το κράτος του εμφυλίου, απ΄ τη χούντα των φίλων του Καρατζαφέρη. Και δεν τα έδωσαν. Χιλιάδες άνθρωποι έδιναν ενίσχυση στο ΚΚΕ όταν αυτό ήταν παράνομο και η πράξη τους σήμαινε εκτόπιση, διώξεις, φυλακή, ξυλοδαρμό. Και το έκαναν. Κρυφά, αλλά με ευχαρίστηση και σιγουριά. Και περιμένουν να σταματήσουμε τώρα επειδή το θέλουν αυτοί ; Αν τους περνά απ το μυαλό ότι οι σημερινοί κομμουνιστές είναι λιγότερο αφοσιωμένοι, αποφασισμένοι και αποφασιστικοί, δε βοηθά να τους πω εγώ ότι δεν είναι έτσι. Δεν έχουν παρά να μας δοκιμάσουν. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
Η εργατική τάξη έχει το δικαίωμα και την υψηλή ευθύνη, να έχει το δικό της κόμμα και να το φτιάχνει όπως θέλει εκείνη. Αυτό το δικαίωμα δε το ζητά βέβαια από σας. (Θα ήταν σαν να ζητά άδεια ο Σπάρτακος απ΄ τον Ρωμαίο αυτοκράτορα ή ο Ρήγας Φεραίος απ΄ τους Τούρκους). Αυτό το δικαίωμα της το δίνουν οι νόμοι της Ιστορίας και της Οικονομίας. «Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης. Ο πλαστουργός της νιας ζωής, εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής». (Κ. Βάρναλης).
Και να είναι σίγουροι, ότι αν τολμήσουν να περάσουν τέτοια μέτρα, που να απαγορεύουν ή να επιχειρούν να περιορίσουν την οικονομική μας δράση και κυρίως την οικονομική σχέση του κόμματός μας με την εργατική τάξη και το λαό, εμείς θα κηρύξουμε αμέσως τη μεγαλύτερη οικονομική εξόρμηση που είδανε ποτέ. Γιατί κάποιες φορές πολλοί από μας «κολώνουμε» να ζητήσουμε λεφτά απ΄ τον κόσμο. Με την αποκάλυψη των σχεδίων τους όμως, βλέπουμε κι εμείς ότι η οικονομική εξόρμηση είναι οξυγόνο για το κόμμα και μαχαιριά στα πλευρά του συστήματός τους. Κι εμείς τέτοιες μαχαιριές τις επιδιώκουμε διακαώς. Οπότε θα την κάνουμε με μεγαλύτερη όρεξη και σιγουριά την κάθε οικονομική μας εξόρμηση. Τι θα μας κάνουν; Ρετσινόλαδο θα μας ποτίσουν; Ή θα μας βγάλουν τα νύχια;




Μάνος Δούκας










....



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με δυο λόγια ... άστους να ... ονειρεύονται !

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, δεν πεθαίνει ποτέ !

Την Καλημέρα μου !