Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΩΤΗΡΕΣ

Επιτέλους τους … «τσάκωσε» τους εχθρούς του περιβάλλοντος και της «πράσινης ανάπτυξης» το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιό τους ήταν ύπουλο και καλοστημένο, αλλά τους αποκάλυψε. Μιλάμε για τους χιλιάδες αυτούς συνωμότες που πριν από 10 χρόνια αγόρασαν αυτοκίνητα 1200 και 1400 κυβικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Με χαιρέκακα χαμόγελα τα κράτησαν και τα ξεπλήρωναν τόσο καιρό χωρίς να αποκαλύπτουν τους σκοπούς τους. Ούτε καν διανοήθηκαν να αγοράσουν καινούργια, νέας τεχνολογίας, καθόλα φιλικά στο περιβάλλον.

Τι κι αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξόδεψαν τόσα λεφτά σε διαφημίσεις, πλασάροντας τα προϊόντα τους; Τι κι αν οι τράπεζες «ξεραρυγκιάστηκαν» να λένε ότι τους δίνουν δάνεια για να έχουν να ξεχρεώνουν; Τίποτε αυτοί. «Το βιολί τους».

Έτσι τώρα, φθαρμένα και ρυπογόνα θέλουν να βγάλουν τα εγκληματικά τους αυτοκίνητα – συντονισμένα πάντα και με σχέδιο – στους δρόμους και να μολύνουν την ατμόσφαιρα. Και λίγα τους κάνει, δηλαδή, η κυβέρνηση με τα φορολογικά της χαράτσια.

Κι αυτά αντί να παραδειγματιστούν από τους βιομηχάνους αυτής της χώρας που ποτέ δε ρίχνουν λύματα σε ποτάμια, που ελέγχουν πάντα τι βγαίνει από τα φουγάρα τους. Ή τους εφοπλιστές μας, που παίρνουν κάθε μέτρο για να μη ρυπαίνεται η θάλασσα…

Γι΄αυτό και η καλή μας («πράσινη» όνομα και πράγμα) κυβέρνηση θα φορολογήσει αλύπητα τους πρώτους και θα φοροαπαλλάξει όσο περισσότερο τους δεύτερους. Δίκαια πράγματα. Δεν κάνει φοροεπιδρομή όπως λένε, «κοινωνική πολιτική» κάνει…


Αναδημοσίευση από το Νέο Εμπρός, 04/11/2009

....


Δεν υπάρχουν σχόλια: