Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΕΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στο δρόμο κατεβαίνουν στις 3 Δεκεμβρίου οι αγρότες της Λέσβου.
Πρόκειται για το πρώτο για τον φετινό χειμώνα αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο, που ανακοίνωσε χθες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της «οι κυβερνήσεις αλλάζουν όμως τα προβλήματά μας παραμένουν και οξύνονται. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έκανε εξαρχής ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάρει κανένα μέτρο για τα ζωτικά προβλήματα της παραγωγής μας - και όταν λέμε ζωτικά, εννοούμε εκείνα που αναφέρονται στις τιμές των προϊόντων, στο κόστος παραγωγής, στην προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές, στην επανασύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή - αλλά θα συνεχίσει την ίδια πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία, να συσσωρεύει πλούτη στους εμποροβιομήχανους οδηγώντας εμάς στην καταστροφή.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που για μας τους Λέσβιους αγρότες είναι και γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω των προβλημάτων στην ελαιοπαραγωγή και την καραντίνα στην κτηνοτροφία, ο μόνος δρόμος που μας μένει είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα».

Η ΣΕΑ αγροτών καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη με αιτήματα:
- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων τιμών στα προϊόντα και συγκεκριμένα στο ελαιόλαδο (άσο) 3,5 ευρώ, στο γάλα 1,40 ευρώ, στο κρέας των αμνοεριφίων 8 ευρώ στο κιλό.
- Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για την καρπόπτωση και δακοπροσβολή, αλλά και των κτηνοτρόφων για την καραντίνα στην εξαγωγή ζώων.
- Επανασύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους.
- Μείωση του κόστους παραγωγής με την εκτέλεση βασικών έργων, κατάργηση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και επιδοτήσεις των αγροτικών εφοδίων, ζωοτροφών.
- Κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα ώστε να αποζημιώνονται όλοι ανεξαιρέτως από τον ΕΛΓΑ.
- Άμεσο υποδιπλασιασμό συντάξεων στους αγρότες.

πηγή: Αιολικά Νέα

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: