Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ

Γεια σας. Δεν ξέφυγε της μπακάλικης λογικής η κυβέρνηση – κόψε τόσο από δω, δώσε εκεί τόσο – και πάντως είναι ψίχουλα αυτά που βαφτίστηκαν παροχές.

Την ίδια ώρα βέβαια ανασύρονται οι παλιές δοκιμασμένες συνταγές φορολογικών μέτρων. Είναι αστείο το να εξισώνεται κατά κάποιο τρόπο ο υδραυλικός της γειτονιάς που, σύμφωνα με τη λογική των οικονομικών υπηρεσιών, θεωρείται ένοχος για φοροδιαφυγή μέχρις αποδείξεως του εναντίου, με αυτούς που πραγματικά μεν νόμιμα δε στερούν από τον κρατικό κορβανά πολλά έσοδα.

Το καθεστώς της μονόπλευρης ενημέρωσης δίνει για άλλη μια φορά δείγματα δημοκρατικής αντίληψης και στα κρατικά μέσα. Αν περιμένετε ν’ ακούσετε για τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 του μήνα σε όλη την Ελλάδα..... Το πολύ πολύ να ξαναδείξουν επιχειρηματίες που διαμαρτύρονται επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν καλύτερους όρους δουλειάς, δηλαδή καλύτερο επίπεδο ζωής σε τελική ανάλυση.

Αλλά όταν τα κανάλια παρουσιάζουν έτσι τις κινητοποιήσεις, έχω καλύτερο τρόπο αντίδρασης: κλείνω την τηλεόραση και παίρνω μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μπαίνουμε στο «σαραντάμερο» και να δούμε αν ο παππούς ο χειμώνας θα θυμηθεί φέτος τις παλιές βροχερές συνήθειές του.

Της Βούλας Γαλανού, εφημ. Χαραυγή Φ. 715

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: