Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ " ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ "

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Βαλαωρίτου & Δαβάκη (γωνία) Μυτιλήνη
Τηλ: 22510-28861/2273481100
ΦΑΞ: 22510-27856
81100 Μυτιλήνη

Αρ.Πρωτ: 106

Μυτιλήνη 12 Απριλίου 2010
Προς
- Τον Υπουργό Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, Γραφείο Υπουργού
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Δ/νση Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Α Θ Η Ν Α
- Βουλευτές Ν.Λέσβου
- ΜΜΕ

Ε Ν Τ Α Υ Θ Α
Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριε Διοικητά του ΣΕΠΕ,

Εδώ και αρκετό καιρό στη Μυτιλήνη 20 εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αιολικά Νέα, ζουν το δράμα της απόλυσης από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, όταν πήγαν στην εργασία τους και βρήκαν κλειστή την πόρτα χωρίς λόγο και αιτία. Απροειδοποίητα, οι εργαζόμενοι έμειναν έωλοι στα καπρίτσια και τις ορέξεις του εκπροσώπου της Εταιρείας Αιολικές Εκδόσεις. Μετά από διαβουλεύσεις και τη μεσολάβηση της Επιθεώρησης Εργασίας του Νομού Λέσβου και αφού η Επιθεώρηση εξάντλησε τις όποιες ενέργειες μπορούσε να κάνει στα υπηρεσιακά πλαίσια, προχώρησε σε ένδικα μέσα.

Το πρόβλημα των εργαζομένων γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν τους δίνει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση που προβλέπει ο νόμος. Μάλιστα προχωρά σε μηνύσεις ενάντια στους εργαζόμενους, με ανυπόστατες κατηγορίες και χωρίς “ίχνος ντροπής”, απολύει τον εκπρόσωπο του Σωματείου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου στο Εργατικό Κέντρο και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζόμενους της επιχείρησης, εξαναγκάζοντας τους σε δικαστικό γολγοθά. Σας επισυνάπτουμε τα εξώδικα απολύσεων, που επιδόθηκαν στους εργαζόμενους μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και μη, μέσω δικαστικού κλητήρα, τα οποία αν μη τι άλλο θυμίζουν άλλες εποχές, που ο συνδικαλισμός και επίσημα ήταν έγκλημα!!

Ζητάμε την παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσει αυτή η διαπόμπευση των εργαζομένων από τον εν λόγω εργοδότη, ο οποίος ελπίζει ότι θα τους τσακίσει οικονομικά και θα λυγίσουν. Να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στην εργασία τους. Να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος ΕΥΣΤΡ. ΑΝΤΩΝΑΣ
Ο Γ.Γραμματέας ΠΑΝ. ΠΑΤΣΕΛΛΗΣ

Συνημμένα: (έξι) 6 Εξώδικες Καταγγελίες Συμβάσεων Εργασίας Αορίστου Χρόνου εργαζομένων της εταιρείας Αιολικές Εκδόσεις


αναδημοσίευση από "Financial Crimes" (financialcrimesnews.blogspot.com)

....

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/04/blog-post_6957.html