Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΠΑΛΙΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ;

Mπαράζ συλλήψεων εξαπέλυσε χτες το πρωί η ασφάλεια του Λιμενικού της Μυτιλήνης σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και πρωτοπόρων συνδικαλιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος του νησιού, επειδή έκαναν το καθήκον τους και συμπαρατάχθηκαν στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών!

Συγκεκριμένα, χτες περίπου στις 11 το πρωί ασφαλίτες λιμενικοί, με εντολή εισαγγελέα, εισέβαλαν στα γραφεία του ΚΚΕ, όπου είχαν ειδοποιηθεί ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Σκοπελίτης και ο γραμματέας της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ Παρασκευάς Γεωργούλας. Με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι ασφαλίτες συνέλαβαν το βουλευτή, ενώ δεν κατάφεραν το ίδιο για το γραμματέα της ΝΕ, τον οποίο αναζητούσαν μέχρι αργά χτες το βράδυ, στήνοντας μάλιστα «καραούλι» έξω από τα γραφεία του Κόμματος!

Την ίδια ώρα που ήταν σε εξέλιξη η «επιχείρηση» των ασφαλιτών σε βάρος των δύο στελεχών του ΚΚΕ, λιμενικοί είχαν συλλάβει και κρατούσαν στο λιμεναρχείο του νησιού τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και επικεφαλής της Γραμματείας ΠΑΜΕ του νησιού Στρατή Αντώνα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών της Μυτιλήνης και επικεφαλής της τοπικής γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Νίκο Μπουλμπούλη!

Σήμαναν «συναγερμό»
Αφ
ορμή, για να μπει μπροστά η τρομοκρατική επιχείρηση, έδωσε η μήνυση που κατέθεσε εναντίον των «4» ο πλοίαρχος Αδαμάντιος Παπαγεωργίου του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΛΙΣΣΟΣ». Κατέθεσε τη μήνυση προχτές το βράδυ για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ το πλοίο, λόγω της ναυτεργατικής απεργίας, ήταν ακινητοποιημένο στο λιμάνι του νησιού. Νωρίτερα, δηλαδή πριν κατατεθεί μήνυση, είχε γίνει απροκάλυπτη απόπειρα να «σπάσει» η απεργία από τις διωκτικές αρχές, όταν ...«αυτόβουλα» έκανε παρέμβαση ο εισαγγελέας στο λιμάνι για να αποπλεύσει το «ΛΙΣΣΟΣ», προσπάθεια που ανακόπηκε από την αποφασιστικότητα των απεργών και των εργαζομένων του νησιού.

Με την είδηση της σύλληψης σήμανε συναγερμός. Έξω από το Λιμεναρχείο συγκεντρώθηκαν μέλη του Κόμματος, φίλοι, οπαδοί, εργαζόμενοι του νησιού, νεολαίοι. Η αγωνιστική κινητοποίηση συνεχίστηκε και έξω από τα δικαστήρια, όταν ο Στ. Αντώνας και ο Ν. Μπουλμπούλης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απηύθυνε τις ανυπόστατες κατηγορίες για παρακώλυση συγκοινωνιών και άσκηση σωματικής βίας! Τους όρισε τακτική δικάσιμο για τις 16 Σεπτέμβρη και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Στ. Σκοπελίτης αφέθηκε από την πρώτη στιγμή ελεύθερος, καθώς για τους βουλευτές ισχύει άλλη διαδικασία.

Αγώνας μέχρι να γίνουν τα καράβια λαϊκή περιουσία
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «την απαράδεκτη στάση της εισαγγελικής αρχής του νομού, που διέταξε την προσαγωγή, από δυνάμεις ασφάλειας του Λιμενικού των 4 συντρόφων (...) γιατί ήταν και αυτοί μεταξύ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στο χώρο απεργίας των ναυτεργατών για να δείξουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των απεργών». Σημειώνει το γεγονός ότι ο καπετάνιος του πλοίου «ΛΙΣΣΟΣ» «όλως τυχαίως... γνώριζε τα ονόματα μόνο αυτών...» και τονίζει ότι αιτία για την επιχείρηση αυτή είναι «η δυσκολία τους να αναχαιτίσουν το ολοένα αυξανόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα». «Στόχος τους η τρομοκράτηση των απεργών και των κινητοποιήσεών τους. Θέλουν τους εργάτες διασπαρμένους, το εργατικό κίνημα σε καταστολή. Και επειδή δεν τα καταφέρνουν, χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό για την καταστολή του».
«Δε θα τους περάσει, οι εργάτες ενωμένοι, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, με τη νεολαία, κάτω από τις σημαίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, συσπειρωμένοι γύρω από το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, θα δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, για να μην αρθεί το καμποτάζ στα πλοία, που σημαίνει παραπέρα αύξηση της ανεργίας των ναυτεργατών. Που σημαίνει ακόμα πιο πολλά σαπιοκάραβα θα μεταφέρουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα πληρώματα. Θα δίνουν καθημερινά τη μάχη μέχρι να γίνουν και οι μεταφορές δημόσια λαϊκή περιουσία, με σύγχρονα μεταφορικά μέσα, για να τα χρησιμοποιούν όσοι έχουν ανάγκη μεταφοράς ή διακοπών».


........................
Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε., κ. Παρασκευάς Γεωργούλας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, δήλωσε χθες στο «Ε» απόπειρα τρομοκράτησης. «Εκδηλώσαμε τη συμπαράστασή μας στην απεργία των ναυτεργατών και σήμερα προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν και να δημιουργήσουν ενόχους, εστιάζοντας βέβαια στα ηγετικά στελέχη του κόμματος στο νησί. Δε θα μας πτοήσουν, όμως, με αυτές τις ενέργειες.»

Το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. και πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ηλίας Βουλβούλης, ο οποίος βρισκόταν χθες το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το λιμεναρχείο, κατήγγειλε «την αυθαίρετη και παράνομη σύλληψη των συντρόφων, γιατί πήγαμε να εκφράσουμε πρώτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των ναυτεργατών, που κάνουν για να μην αρθεί το καμποτάζ για ασφαλή ταξίδια και φθηνά εισιτήρια. Αυτό φυσικά ενοχλεί την άρχουσα τάξη, ενοχλεί την κυβέρνηση, ενοχλεί τις δικαστικές αρχές που παίρνουν εντολές από την κυβέρνηση και έτσι λοιπόν ο κ. Εισαγγελέας, ενεργώντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά, διέταξε τη σύλληψη των συντρόφων μας. Πού ήταν χθες ο κ. Εισαγγελέας όταν ένας οδηγός πούλμαν με εγκληματικές διαθέσεις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και όρμησε πάνω στους συγκεντρωμένους στον καταπέλτη του πλοίου; Πού ήταν, λοιπόν; Ήταν άφαντος ο κ. Εισαγγελέας. Να, λοιπόν, ποια είναι η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη είναι για να στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μαζί με τις κυβερνήσεις. Ζητούμε ν’ αφεθούν ελεύθεροι οι σύντροφοί μας και καλούμε το λεσβιακό λαό να δείξει με οποιονδήποτε τρόπο τη συμπαράστασή τους. Η τρομοκρατία δε θα περάσει.».

........................................................
Προς ενημέρωσή σας παραθέτουμε την σύνθεση Δ.Σ. ΑΝΕΚ:
Πρόεδρος: Ειρηναίος, τ. Mητροπολίτης Κισσάμου & Σελίνου, Προεδρεύων Αντιπρόεδρος: ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Β΄Αντιπρόεδρος: ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Γ΄Αντιπρόεδρος: ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος: ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΣΗΦΗ, Αναπλ. Διευθ/νων Σύμβουλος: ΜΠΑΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Μέλος: ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μέλος – Δήμαρχος Χανίων: ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Μέλος: ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μέλος: ΓΕΩΡΒΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, Μέλος: ΚΑΝΤΗΛΙΕΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Μέλος: ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μέλος – Δήμαρχος Ρεθύμνου: ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Μέλος: ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,
Μέλος – Εκπρ. Συνδέσμου Οικονομολόγων Χανίων: ΜΠΑΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Περιέργως, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχος Εμμ. Βόμβας, χρειάστηκε να ερωτηθεί 3 φορές από λιμενικούς του γραφείου τύπου του υπουργείου, για να απαντήσει, τελικά πως ,τα 3 στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και τον βουλευτή του κόμματος, Σταύρο Σκοπελίτη μήνυσε για παρακώλυση συγκοινωνιών ο καπετάνιος του πλοίου Λισσός (peiratikoreportaz.blogspot.com/_2242.html)

Πάντως όσο και αν προσπάθησαν πριν την υποβολή των μηνύσεων (ακόμα και λεωφορείο κινήθηκε εναντίον τους) το πλοίο έμεινε στη Μυτιλήνη μέχρι την Τρίτη το πρωί οπότε και έληξε η απεργία. Όσο και να προσπαθήσουν, με μηνύσεις και τρομοκρατία ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ.

Διαβάστε την Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις συλλήψεις στελεχών

αλλά και τις ακόλουθες:
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου



.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: