Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως το 8ωρο, το Σαββατοκύριακο, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.), οι άδειες και τα επιδόματα καθώς και η ασφάλιση και η συνταξιοδότηση, είναι αποτέλεσμα πολλών σκληρών αγώνων. Αγώνες από ανθρώπους απλούς σαν όλους εμάς, που πίστεψαν στη συλλογικότητα και τη δύναμη της ενότητας των εργαζομένων. Πίστεψαν στη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού συνολικά να αλλάξει τις συνθήκες ζωής του προς το καλύτερο. Η εργατική τάξη και ο λαός με τους αγώνες του έχει πετύχει πολλά!

Τις τελευταίες δεκαετίες παρακολουθούμε να μας αφαιρούνται όλο και περισσότερες κατακτήσεις. Και αυτό όχι μόνο στα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά σε όλους τους βασικούς τομείς της ζωής μας, όπως την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλιση, το δημόσιο πλούτο. Η εργοδοσία, το κεφάλαιο σε αυτή την επίθεση δεν εφησυχάζει μόνο στο να πάρει πίσω τα όσα παραχώρησε κάποτε, αλλά συντονισμένα και μελετημένα επιτίθεται στους εργαζομένους για να παραχωρήσουν όλο και περισσότερα. Στην προσπάθεια αυτή βρίσκει στο πλευρό της οργανισμούς που η ίδια δημιούργησε, οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κυβερνήσεις που αποφασίζουν και υλοποιούν τα αντιλαϊκά μέτρα, τα αστικά κόμματα καθώς καοι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες συναινούν, στηρίζουν και συνδιαμορφώνουν την επίθεση αυτή.

Γίνεται σαφές πως μία τέτοια επίθεση και τόσο ισχυρή απαιτεί μια ενιαία απάντηση. Μια απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων. Όπως λοιπόν το σύνολο των εργαζομένων έτσι και ο κλάδος των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση δέχεται την επίθεση της εργοδοσίας. Με την κατάργηση ακόμα και των πιο βασικών δικαιωμάτων όπως είναι η Σ.Σ.Ε.
Μέσα από αυτές τις συνθήκες γεννήθηκε η αντικειμενική ανάγκη, το σωματείο των καθηγητών ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια "Βύρωνας" να μετατραπεί σε σωματείο όλων των εργαζομενων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: